Houseparty is dé nieuwe communicatie-trend

Ivo Mollemans | 11 november 2016
gear

Elk jaar komt er wel een nieuw social media platform bij dat binnen een korte tijd gigantisch weet te groeien en veel gebruikers krijgt. Aan het rijtje populaire platformen kan nu ook de app Houseparty worden toegevoegd. De app staat op nummer 1 in de lijst met gratis apps van de App Store deze maand en het principe is simpel, maar eigenlijk ook al oud. Toch wist dit bedrijf een gat in de markt te vinden.

Oud principe in een nieuw jasje

Dat gat werd met name gevonden doordat het gebruiksgemak erg handig is, je de app op alle platformen kan downloaden én je met meerdere mensen tegelijk een gesprek kunt voeren. Door middel van een videogesprek kun je met anderen communiceren en dit beperkt zich niet tot een gesprek tussen twee personen. Op het ogenblik is het mogelijk om met maximaal acht mensen aan hetzelfde gesprek deel te nemen.

Tweakers over het succes van Houseparty

Het bedrijf achter de app weet zelf ook dat de basis ervan al eerder bestond, maar door het gebruiksgemak is het toch een gigantisch succes geworden. Arnoud Wokke, werkzaam bij Tweakers, had het volgende te zeggen over de app:

‘Denk aan Google Hangouts of Skype. Maar videobellen via je telefoon is wel een stuk toegankelijker. Het is eigenlijk gek dat het niet standaard op je telefoon zit, bijvoorbeeld in Facetime. Misschien gaat Apple dat wel doen.’

LEES OOK: Adobe onthuld haar 'Photoshop voor audio'

‘Dat is een mooie spin, maar het is eigenlijk gewoon videobellen. Het hoeft niet per se een party te zijn. Je kunt ook verdrietig nieuws delen met familieleden aan de andere kant van de wereld. Elkaar tegelijkertijd zien en horen voegt wat toe. Een groot deel van onze communicatie gaat non-verbaal, denk aan gezichtsuitdrukkingen of lichaamstaal.’

Volgens Wokke heeft Houseparty de potentie om in de toekomst nog groter te worden.

‘Maar als een groot sociaal bedrijf het oppakt, zoals Apple, Facebook of Google, dan zijn de makers van Houseparty - die overigens ook aan de wieg stonden van Facebook Live en Periscope - weg.

Gigantisch in minder dan 1 jaar

Toch is het gek dat de app nu pas word opgepakt. In februari werd deze namelijk al gelanceerd, maar doordat er toen nog niet veel gebruikers waren, waren ook de gesprekken die gevoerd werden beperkt. Nu de app wel is ontdekt is er een soort sneeuwbaleffect ontstaan. Inmiddels heeft bijna iedereen het op zijn of haar telefoon staan en de toekomst ziet er voor het bedrijf achter de app dus goed uit.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws