Denon gaat de strijd aan met Pioneer

Ivo Mollemans | 14 november 2016
gear

Pioneer Denon

In bijna elke club wordt gebruik gemaakt van het merk Pioneer in de dj booth. Een standaard setup bestaat uit minimaal 2 CDJ-2000 media players en een DJM-900. Elke dj is dan ook gewend om met deze equipment te werken en menig artiest zal verbaast opkijken als er iets anders staat. Omdat deze producten zo zijn ingeburgerd bij de dj’s zal het moeilijk zijn voor een ander merk om hier iets aan te doen.

Pioneer is de standaard

Pioneer levert gewoonlijk erg goede kwaliteit, zowel technisch als qua sterkte. Toch wil Denon nu de concurrentie aangaan met het merk door het lanceren van een nieuwe draaitafel. Het product kreeg onlangs de eerste teaser en daar is goed in te zien dat het om een media player gaat. Hoe deze er precies uitziet of wat de functies ervan zijn wordt helaas nog niet duidelijk.

LEES OOK: Armin van Buuren werkt samen met Jochem Myjer

De video heet ‘#ChangeYourRider 2017’ en hiermee zet Denon een duidelijke statement neer. Een rider is een lijst van een artiest met de benodigdheden voor een optreden. Deze lijst wordt doorgegeven aan de promotor van het event en het is zijn taak om te zorgen dat de juiste middelen aanwezig zijn zodat de dj zijn werk kan doen.

Denon wil er dus voor zorgen dat hun product op de riders van artiesten verschijnt in tegenstelling tot de standaard Pioneer producten. Een gewaagde zet want elke dj is bekend met Pioneer en gewend om te draaien met hun producten. Het omgooien van een monopolie is niet iets wat een bedrijf zomaar voor elkaar kan krijgen dus het wordt nog interessant om te zien met wat voor product Denon komt aanzetten en welk effect dit heeft op dj’s.

#ChangeYourRider

In de video worden een aantal dingen duidelijk. Zo is goed te zien dat het een standalone unit betreft, want de speler beschikt over een scherm. Als je de video pauzeert op het juiste moment kun je eruit opmaken dat gegevens als bpm, de tijd van het nummer en een waveform allemaal te zien zijn op het scherm. De kans is groot dat de player gebruik maakt van Denon’s Engine software. Met deze software kan je je muziek analyseren zodat je het kan gebruiken op hun reeds bestaande draaitafels.

Hoe de lancering van dit product de huidige markt gaat beïnvloeden zal grotendeels afhangen van de vernieuwingen die het merkt aanbrengt. Of Denon hiermee in dezelfde prijsklasse zal gaan werken als Pioneer zal veel vertellen over de kwaliteit van het product.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws