De LinnStrument haalt het maximale uit fysiek produceren

Peter Güldenpfennig | 15 november 2016
gear

Legendarische drummachine-ontwikkelaar Roger Linn is niet van plan het rustiger aan te doen. Als één van de grondleggers van de moderne drummachine is een nieuw device van Linn altijd iets om naar uit te kijken. En als je denkt dat we het hier hebben over retro-geïnspireerde instrumenten: think again.

LinnStrument

De LinnStrument is een controller die in eerste instantie doet denken aan een Novation controller met een LED-verlicht grid van 8 bij 16 of 8 bij 25, maar het doet veel meer dan dat. De pads kennen expressive touch control, wat betekent dat ze continu druk en slides registreren terwijl je er live op speelt. Leuk detail: dit wordt ook als MIDI-messages geregistreerd door diverse softwarepakketten zoals Apple’s Logic.

We zeggen expres ‘live’, want de LinnStrument kent een flexibele manier van sequencing wat we voor het gemak tweelaags noemen. Je kunt het instrument gebruiken als sequencer waarbij je via de pads aangeeft wat de octaven van de noten zijn die je via de onderste rij een on/ off-status geeft terwijl de LED's meelopen met de sequence. Daar bovenop kun je nogmaals een sequence maken waardoor je dus in feite twee tracks per sequence tot je beschikking hebt. Echter, leuker is het om een sequence te maken en daar overheen te spelen met de tweede track. Het biedt je de mogelijkheid om je sequences meteen in een livesetting uit te proberen, heel leuk!

De LinnStrument kost je $ 1799,-, voor de LinnStrument 128 leg je $ 1199,- neer. Meer weten? Check dan de officiële website.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws