Ook Samsung neemt afscheid van klassieke headphone jack

Ivo Mollemans | 8 december 2016
gear

Toen Apple besloot om de 3.5mm audio uitgang te verwijderen bij de iPhone 7 zodat deze dunner kon worden werd dat niet door iedereen positief ontvangen. Je hebt nu een extra stekker nodig die je altijd mee moet nemen en anders kun je geen muziek luisteren met oortjes of koptelefoons die niet via bluetooth werken. Een onhandige beslissing dus, maar volgens velen is dit wel de toekomst. Het idee om de uitgang te vervangen lijkt nu ook bij Samsung rond te gaan.

LEES OOK: Dit zijn de negen populairste Instagram-accounts van 2016

Geruchten rondom Samsung Galaxy S8

In de aanloop naar de release van de Samsung Galaxy S8 word er beetje bij beetje informatie losgelaten door het bedrijf. Daarnaast komen er ook steeds meer geruchten bij. Het gerucht dat Samsung op toekomstige modellen ook afscheid gaat nemen van de 3.5mm uitgang doet al een tijdje de rondte. Zoals in elke discussie zijn er mensen die tegen zijn, maar ook de voorstanders zijn hier goed vertegenwoordigd. Door het verwijderen van de uitgang kunnen telefoons dunner worden en de batterij kan groter worden. Dit zijn vooral voordelen voor personen die erg geïnteresseerd zijn in technische vooruitgangen, maar voor de gewone consument maken deze voordelen vaak niet heel veel uit. De gemiddelde telefoon gaat op een volle lading de hele dag goed mee en zo dik zijn de telefoons nou ook weer niet.

Ook gaat het gerucht dat Samsung een stereo speaker van Harman wil installeren in de Galaxy S8. Het bedrijf word door Samsung overgenomen voor acht miljoen dollar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws