Pioneer update DDJ-SZ controller voor Serato

Ivo Mollemans | 25 december 2016
gear

Twee markt leidende merken op het gebied van dj gear zijn Pioneer en Serato. Pioneer is een gevestigd bedrijf in hardware, maar breidt zich ook steeds verder uit richting de wereld van software. Serato staat juist bekend om hun software, maar maken ook uitstapjes richting hardware. Vaak doet Serato dit in de vorm van een samenwerking met een ander bedrijf en ook Pioneer staat in de contactenlijst van het bedrijft.

DDJ-SZ krijgt update

Pioneer heeft meerdere controllers ontwikkeld die werken met de dj software van Serato en daar kunnen de meeste mensen goed mee overweg. Toch moeten de bedrijven niet stil blijven zitten en blijven innoveren en updaten, want de concurrentie laat niet op zich wachten. Het nieuwste project van Pioneer is het updaten van hun vlaggenschip dj controller die samenwerkt met de software van Serato. De DDJ-SZ is een populaire mixer voor veel verschillende dj’s. dit komt door het handige all-in-one systeem, maar ook doordat het vrijwel alle functies bezit die ook de CDJ-2000 Nexus bezit zolang hij maar gekoppeld is met Serato.

Pioneer DDJ-SZ2

De nieuwste versie van de SZ, genaamd de ‘DDJ-SZ2’, is onlangs uitgekomen voor een prijs van 2099 euro. Niet niks dus, maar dan weet je wel zeker dat je kwaliteit in handen hebt. Net zoals de oude versie bestaat de mixer uit vier kanalen die afzonderlijk gebruikt kunnen worden. De decks kunnen gewisseld worden waardoor je dus niet per se vier decks nodig hebt om alle kanalen te gebruiken, maar je kan natuurlijk ook twee externe decks aansluiten op de mixer.

LEES OOK: Apple's draadloze oortjes eindelijk in de verkoop

Nieuw, nieuw, nieuw!

Als nieuwe functie heeft Pioneer een oscillator knop toegevoegd waarmee het mogelijk is om extra lagen als noise, drop, laser of siren effecten toe te voegen. Hierdoor kan er makkelijk meer diepte gecreëerd worden in een set. Ook de Serato Flip kan nu gebruikt worden met de SZ2. Flip is een tool waarmee het heel makkelijk is om tijdens het draaien edits te maken door middel van hot cues. Ook de jog wheels hebben een update gekregen en reageren nu vele malen beter waardoor scratchen handiger gaat.

Kijk hieronder een video van Pioneer om de SZ2 in actie te zien:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws