'Kado' service analyseert dj's op originaliteit

Ivo Mollemans | 30 december 2016
gear

Populair worden bij het grote publiek is moeilijk, maar het is nog moeilijker om populair te worden op een originele manier zonder ook zelf in herhaling te vallen. Met name voor dj’s kan dit soms erg lastig zijn en daarom hoor je vaak dezelfde hits in veel sets. De service genaamd ‘Kado’ besloot om een hoop dj sets te analyseren en puur op basis van die gegevens te oordelen wie de origineelste en populairste artiesten waren, maar ook wie het minst origineel en minst populair waren.

Analyse

Door de grote hoeveelheid informatie die er beschikbaar is wordt er vaak maar gezegd dat de artiesten met de meeste hits het het beste hebben gedaan, maar deze site geeft allerlei artiesten credits en is ook kritisch waar het moet. Volgens Kado was Hernan Cattaneo de origineelste dj van 2016 gevolgd door Dave Clarke en Noisia. Een interessante selectie, maar nog interessanter zijn de saaiste artiesten van 2016. Met saai bedoelt de site artiesten die er een handje van hebben om keer op keer dezelfde nummers te draaien en die lijst wordt aangevoerd door niemand minder dan DJ Snake met de remix van Bro Safari en Ricky Remedy van het nummer ‘Terror Squad’. Op nummer twee staat nog een trap artiest en dat is het Nederlandse duo Yellow Claw. De lijst wordt afgesloten door Galantis.

LEES OOK: Snapchat gaat aan de slag met augmented reality

Ook de meest gedraaide remixen, singles, artiesten en zelfs de meest gebruikte transities worden gemeten. De resultaten zijn opvallend en weer eens wat anders dan alsmaar dezelfde popartiesten in een rijtje. Check alle statistieken op de site van Kado.

Het leukste van Kado is misschien nog wel dat je de service ook voor je eigen sets kan gebruiken. Momenteel is het nog een beta versie, maar het ziet er veelbelovend uit.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws