Voer de boventoon met je smartphone

Thomas Keulemans | 30 december 2016
gear

Muziek afspelen vanaf een mp3 speler is al even niet meer van deze tijd. Natuurlijk doen we dat vandaag de dag vanaf onze smartphone, die al jaren niet meer (alleen) bedoeld is om mee te bellen. In dit artikel lees je hoe je alles uit je smartphone haalt op muzikaal gebied.

Nieuwe muziek

Je wilt als eerste op de hoogte zijn van de beste muziek, het liefst de nummers die nog niemand kent. Met behulp van de juiste apps is dit geen uitdaging meer! Een mooie app voor het ontdekken van nieuwe muziek van onbekende bandjes is bijvoorbeeld 3VOOR12 Luisterpaal. De app is gebaseerd op het gelijknamige programma op de website van de VPRO. Via de app beluister je de nieuwste releases van minder bekende alternatieve bandjes, nog voordat ze in de winkel liggen. Een andere app voor het ontdekken van nieuwe muziek is 22 Tracks. Hierbij krijg je iedere week een nieuwe afspeellijst voorgeschoteld met 22 tracks, samengesteld door 22 verschillende DJ’s of artiesten uit uiteenlopende genres.

LEES OOK: Luister naar alle radiostations ter wereld via deze website

Zelf muziek maken

Hoe leuk is het om niet alleen naar muziek van anderen te luisteren via je telefoon, maar tevens zelf muziek te maken. Je hoeft geen eigen band samen te stellen of dure DJ-gear aan te schaffen. Installeer de app GarageBand en maak de beste nummers helemaal zelf, gewoon met je telefoon! Je hebt oneindig veel keuze uit verschillende geluiden, instrumenten, ritmes en tempo’s. En met één klik zet je de nummers met behulp van iCloud eenvoudig op je Mac. Als je onderweg inspiratie hebt, maak je dus op je smartphone de basis om het nummer eenmaal thuis op je MacBook verder uit te werken tot een professioneel nummer. Niemand die hoort dat jij die geweldige track gewoon op je smartphone hebt samengesteld. Verwerk de nummers vervolgens in je iTunes afspeellijst of gebruik ze als achtergrondmuziek bij bijvoorbeeld je vakantiefilmpjes.

Van computer naar smartphone

We deden het vroeger allemaal, nummers downloaden in de vorm van mp3 bestanden met programma’s als Kazaa en LimeWire om je mp3 speler mee te vullen. Waar het vroeger nog gebruikelijk was om losse nummertjes te downloaden via je computer, is een computer tegenwoordig helemaal niet meer nodig om muziek te kunnen beluisteren via je telefoon. Neem bijvoorbeeld de app Tubidy. Hiermee zet je muziek van onder andere Youtube, Vimeo en Liveleak gratis om in mp3 of mp4 bestanden. Deze bestanden zijn vervolgens op te slaan in afspeellijsten op je telefoon. Zorg wel dat je dit altijd doet op een beveiligd wifi netwerk en de juiste telefoon accessoires zoals een oplader of powerbank bij je hebt. Voordat je het weet ben je namelijk door je internetbundel en batterij heen! Een andere handige optie is bijvoorbeeld een Honor 5c hoesje met ingebouwde accu. Bescherm je kostbare toestel met een degelijk hoesje en je toestel is niet alleen goed beschermd, maar ook nog eens verzekerd van genoeg power om eindeloos muziek te downloaden of streamen.

Maak er een feestje van!

Het is heerlijk om zelf te genieten van je favoriete deuntjes, maar veel leuker is het nog om dat samen met je vrienden te doen. Neem daarom altijd een bluetooth speakertje mee. Deze verbind je eenvoudig met je telefoon of MacBook door een bluetooth verbinding. Dit maakt het gemakkelijk om van telefoon te wisselen, waardoor niet alleen jij, maar ook je vrienden om de beurt voor DJ kunnen spelen. Dergelijke boxjes komen in verschillende vormen en formaten voor en zijn er bijvoorbeeld ook in waterproof varianten. Ideaal om samen met je vrienden naar de afspeellijst op jouw smartphone te luisteren tijdens een dagje strand. Vergeet niet om een autolader mee te nemen, zodat je op de terugweg naar huis niet zonder stroom komt te zitten. 

Voor meer informatie en de tofste covers voor je smartphone check je www.smartphonehoesje.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws