Check deze 6 coole gadgets van NAMM 2017

Ivo Mollemans | 20 januari 2017
gear

NAMM 2017 is een hemel op aarde voor iedereen die van gadgets houdt en altijd op de hoogte wil zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Bij NAMM wordt de focus gelegd op dingen die met muziek te maken hebben en dit kan van alles zijn. Speakers, dj gear en zelfs 3d geprinte violen komen voorbij. Hieronder zes producten die wel wat extra aandacht verdienen.

De gadgets van NAMM

3Dvarius

Zoals de naam al zegt is dit een 3d geprinte versie van de welbekende Italiaanse Stradivarius viool. In tegenstelling tot het origineel is dit product ontwikkeld door de Franse Laurent Bernadac. Het was zijn bedoeling om een nieuwe, elektronische viool te ontwikkelen. Deze viool is dan ook niet gemaakt hout of aluminium, maar wordt door middel van 3d printers geproduceerd. Hij weegt iets meer dan een pond en ziet er behoorlijk modern uit. Het geluid is hetzelfde als die van eerdere elektronische violen. Het instrument heeft een prijskaartje van 7000 dollar.

Virtual Music Room

Het gaat hier niet om hardware, maar om software ontwikkeld door het Australische bedrijf Chroma Coda. Om er gebruik van te maken is er wel een virtual reality headset vereist. De software maakt het mogelijk om mensen hun eigen drumstel op te laten zetten dat bediend kan worden via virtual reality. De prijs begint al bij 129 dollar, maar kan oplopen tot 1300 dollar met headset en software erbij.

Silent Guitar

Met deze gitaar hoef je je geen zorgen meer te maken om je klagende buren of huisgenoten. De SLG200N Silent Guitar is ontwikkeld door Yamaha en is een van de 77 nieuwe producten die ze hebben laten zien tijdens NAMM. Op de gitaar is een input voor een koptelefoons aanwezig, een plug in voor smartphones, volume controle en nog een aantal andere functies. De gitaar zal je 630 dollar kosten.

LEES OOK: Voer voor liefhebbers van het betere audiogeluid: Teufel Ultima 40 Aktiv

GearSecure

Dit product werkt als een gps tracker voor je muziekinstrumenten. Het product is niet groter dan een dubbeltje en kan in het instrument worden aangebracht zonder dat de prestaties worden beïnvloed. Voor 20 dollar per jaar zal het bedrijf achter dit product de locatie voor je in de gaten houden en in geval van diefstal de informatie naar de verzekering en/of politie sturen voor nader onderzoek. Uiteraard kan je zelf ook de locatie bijhouden via een app.

Fender Guitar

Een van de grootste merken als het op gitaren aankomt is en blijft Fender. Ze zijn nog lang niet klaar met de ontwikkeling van gitaren en dit jaar hebben ze weer een nieuwe toevoeging aan hun Paramount serie van akoestische gitaren. Volgens Billy Martinez, de vice president van de afdeling akoestische gitaren bij Fender, geeft het nieuwe model een warmere, gebalanceerde toon die ideaal is voor sing- en songwriters. Deze akoestische gitaar gaat je $600 kosten.

Portable Recorder

Soms is het handig om geluiden uit de echte wereld te kunnen verwerken in je tracks en soms is het gewoon leuk om een creatief proces nog creatiever te maken. Met deze microfoon van Zylia is het mogelijk om op hoge kwaliteit meerdere kanalen op te nemen, audio te splitsen en precieze volume controle te gebruiken in één microfoon. Hij weegt minder dan een pond en is makkelijk mee te nemen in bijvoorbeeld je rugzak. Enige nadeel is wel dat je eerst 1000 dollar moet neertellen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws