Hoe de Vive Tracker VR nog realistischer weet te maken

Mark Hofman | 21 januari 2017
gear

Eerder deze maand werd CES 2017 gehouden: een event in L.A. met Tech en gagdets die dit jaar op de markt gaan komen. Eén van deze producten was de Vive Tracker: een gadget die virtual reality nog realistischer weet te maken. Maar hoe werkt dat eigenlijk? 

Maak VR nog realistischer met de Vive Tracker

Virtual reality wordt steeds populairder en komt steeds vaker terug. In 2015 maakte we kennis met 360 graden video's waarmee we om ons heen konden kijken, maar in 2016 kwamen er steeds meer tools uit om dit om te zetten naar VR. Waar Oculus Rift jaren geleden mee begon, wist Sony met de PlayStation VR af te maken. Sindsdien is VR niet meer uit ons leven te denken. 

Eén ontwikkelaar heeft inmiddels een poging gedaan om de boel nog realistischer te maken dan het met VR al is. HTC komt namelijk met de Vive Tracker. De Tracker zijn simpelweg twee handschoenen waardoor je bewegingen in VR nog realistischer worden. Hierdoor kunnen bedrijven en ontwikkelaars trainingsprogramma's en games nog beter maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een echte honkbalknuppel op te pakken en een heuse Baseball simulatie te spelen. Doordat je een echte honkbalknuppel in je hand hebt, wordt deze simulatie nog echter dan voorheen. 

Uiteraard wil HTC verder dan het oefenen van Baseball. Het bedrijf heeft al verschillende simulaties in de maak, zoals die van een legertraining. Met een geweer in je hand ga je een simulatie in en moet je jezelf uit benarde situatie's weten te halen. Een bijzonder toffe ingreep wat ons betreft. 

Wat vind jij van de Valve Tracker? Wij zien onszelf nog niet zo snel met een zichtdichte bril en een honkbal knuppel door de kamer rennen (aangezien dat alleen maar mis kan gaan), maar zou jij het aanschaffen? Laat het ons weten in een reactie!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws