Elektron's Digitakt is meer dan een drum machine

Mark Hofman | 22 januari 2017
gear

Producers zijn altijd opzoek naar de tofste en mooiste gear voor in de studio en daarbij weet Elektron sinds jaar en dag al mee te helpen. De ontwikkelaar heeft in de afgelopen jaar toffe analoge drum machine af weten te leveren, maar gaat nu een stap verder. Het komt met de Digitakt: een drum machine, sequencer en sampler in één. 

De Digitakt is meer dan een drum machine 

De Digitakt van Elektron is drum machine hardware welke ook dient als krachtige sampler en sequecer voor externe gear. In andere woorden: deze drum machine doet wat een computer doet op het gebied van sampling, sound design en gear control, maar legt de focus ook echt alleen op deze dingen. 

Eén van de beste producten van Elektron was de Octatrack en met de komst van Digitakt zou je kunnen zeggen dat we eindelijk te maken hebben met de Octatrack II. De machine is bijzonder gebruiksvriendelijk. Het beschikt over verlichte knoppen, een OLED scherm en lijkt zijn inspiratie van hun Zweedse buren (Teenage Engineering) te hebben gehaald. Elektron heeft de Digitakt vanaf de grond af opgebouwd. 

Check de specs van het device hieronder: 

8 internal audio tracks
8 dedicated MIDI tracks
1 × Multi-mode filter per audio track
1 × Assignable LFO per track
Delay and Reverb send FX
Sampling capability
64 MB sample memory
1 GB +Drive storage
2 × ¼” input & 2 × ¼” balanced output
1 × High Speed USB 2.0 port
MIDI IN, OUT and THRU ports
Overbridge support

Elektron's Digitakt is vanaf de lente 2017 te koop en gaat je zo'n €650,- kosten. Het mag wat kosten, maar het gaat elke cent meer dan waard zijn!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws