Bots_Alive maakt van speelgoed een levensechte robot

Mark Hofman | 26 januari 2017
gear

Tijdens CES 2017 werden allemaal nieuwe gadgets en tools vertoond waardoor je het gevoel hebt dat je in de toekomst bent beland. Toch is er één tool die dat gevoel wel heel erg opriep en dat was de Bots_Alive. Een chip die op simpele wijze een goedkoope robot kan voorzien van kunstmatige intelligentie. 

Bots_Alive voorziet speelgoed van kunstmatige intelligentie 

Op een simpele manier een speelgoed robot van €25,- voorzien van kunstmatige intelligentie: het klinkt een hele lastige taak, maar niets is minder waar. Bots_Alive zorgt door middel van een chip op het robotje, dat de robot zichzelf gaat ontwikkelen. Het loopt achter bepaalde blokken aan, indentificeert blokken en voert datgene uit wat jij met camera van je smartphone opdraagt. De software is oprecht revolutionair te noemen. 

Maar hoe kan dit? Door middel van een chip en het gebruik van een app, bepaal je de visie van het apparaat. Door middel van het selecteren van blokken, activeer je de "denkwijze"van de robot. Dus wanneer jij op je telefoon zegt dat de robot naar het blauwe blokje moet lopen, dan programmeerd het programma dat in de robot. Dat hij vervolgens uitwijkt voor de rode blokken, heeft daar dus ook mee te maken. Maar het mooie aan deze tool is dat de reactie's en bewegingen van de robot uiterst menselijk lijken. En dat maakt het zo tof. 

Benieuwd hoe dit tot stand gekomen is en werkt? Check dan de video van bedenker Brad Knox hieronder! 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws