Raak je Apple Airpods nooit meer kwijt 

Mark Hofman | 27 januari 2017
gear

Met komst van de iPhone 7 en 7 Plus in 2016 verdween de headphone jack en kwam Apple met de draadloze Airpods. Hierbij kwam echter wel één probleem kijken: je raakt ze makkelijk kwijt en vindt ze amper nog terug. Om daar een einde aan te maken komt Apple met iets nieuws: een Airpod support functie voor de Find My iPhone functie. 

Raak de Apple Airpods nooit meer kwijt 

Er was veel opschudding en verontwaardiging toen Apple met de iPhone 7 en 7 Plus opeens een einde maakte aan de headphone jack. Wanneer je naar muziek wil luisteren moet je dit via de lightning-port aansluiting gaan doen. Hierdoor verdwijnt de mogelijkheid om je telefoon op te laden en je oortjes te gebruiken tegelijker tijd, maar daar had Apple een oplossing voor. De producent kwam met de Airpods: draadloze oortje die via Bluetooth verbonden zijn met de iPhone. Met deze probleemoplossing kwam er overigens een nieuw probleem kijken: je raakt ze makkelijk kwijt. 

Om dit te fixen komt Apple nu met Airpod Support voor de Find My iPhone feature. Doormiddel van de Bluetooth verbinding kan de app je oortje opsporen door middel van een locatie. Wanneer je ze verliest en de verbinding verbreekt, laat de iPhone de laatst geregisteerde locatie zien. Iets wat hartstikke handig kan zijn, maar wanneer je ze in huis verliest wordt de zoektocht er niet makkelijker op. Toch lijkt dit wel een stap in de goede richting. 

De functie wordt met de iOS 10.3 update toegevoegd aan alle devices. 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws