Creëer je eigen MIDI-controller met Special Waves Mine DIY

Thomas Keulemans | 30 januari 2017
gear

Een beetje digitale dj kan tegenwoordig natuurlijk niet meer zonder MIDI-controller. Er zijn al tal van kant en klare controllers op de markt en daar komen er steeds meer bij. Het Italiaanse Special Waves is een relatief nieuwe speler op deze markt, maar weet zich direct al te onderscheiden met haar nieuwe Mine 'DIY'-concept, waarmee je je eigen MIDI-controller kunt samenstellen.

Het Special Waves Mine DIY-concept

Het Mine-concept dat Special Waves eerder al ontwikkelde, bestond uit een eenvoudig en plat 'basisbord' waarop je de diverse componenten kwijt kunt. Je bepaalt zelf de grootte ervan en welke componenten en modules je nodig hebt. Volledig customized dus, in plaats van "off the shelf", waardoor Special Waves behoorlijk baanbrekend is, zeker als je je realiseert wat voor componenten er in de toekomst nog aan zitten te komen (denk aan jog wheels en LED screens).

LEES OOK: Zo gebruik je Spotify met je CDJ's of MIDI-controllers

De Mine-pakketten van Special Waves

Je hebt de keuze uit een aantal verschillende Mine-pakketten. Zo heb je al een basis Mine-pakket waarop je tot 16 componenten kwijt kunt voor €202,-, maar wil je écht flink aan de slag, ga dan voor de uitgebreidere pakketten als de 'Mine S' (maximaal 32 componenten) of de 'Mine' (maximaal 64 componenten). Voor deze ultieme configureerbaarheid betaal je een kleine €1100,-

Kickstarter

Het project van Special Waves is nog in ontwikkeling en loopt via de zeer bekende crowdfunding site Kickstarter. Op dit moment is er al ruim €15.000 opgehaald van de benodigde €150.000 en de campagne loopt nog tot en met 24 februari. Bekijk hieronder het filmpje op Kickstarter en ontdek wat de Special Waves Mine MIDI-controller allemaal te bieden heeft.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws