Deze synths klinken net zo gaar als ze eruit zien 

Mark Hofman | 3 februari 2017
gear

Op de website van Kickstarter vinden we vaak hele toffe projecten, maar uiteraard ook projecten waar we onze vraagtekens een beetje bij zetten. Eén van deze projecten is dat van Polytik. Het gaat om vier kleine handheld synthmodules die er niet alleen bijzonder raar uitzien, maar ook nog eens heel vreemd klinken. 

Polytik: handheld synths op Kickstarter

Het Polytik project bestaat uit vier kleine handheld synths modules die energie winnen uit batterijen. De verschillende "puzzelstukjes" worden met elkaar verbonden door middels van een brede kabel welke audio en data uitwisselen. De kleine handhelds zijn voorzien van verschillende vormen en verschillende kleuren.

Het brein achter het hele systeem is de "Core" module welke voorzien is van een sequencer, programmer en mixer. Deze moet verbonden zijn met minstens één van de andere modules om te werken. Overigens is het wel mogelijk om drie modules tegelijkertijd met elkaar te verbinden. 

Polytik is ontworpen door John Richards van Dirty Electronics, in samenwerking met Jack Fetaherstone. Benieuwd hoe dit apparaat eruitziet, hoe het precies werkt en hoe het klinkt? Check dan de video hieronder! 


 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws