Voeg een snufje nostalgie toe aan je VJ-set met 'MilkDrop'

Thomas Keulemans | 14 februari 2017
gear

Als je zelf al wat langer meedraait in de muziek en bijvoorbeeld aan het begin van dit millennium jezelf al bezig hield met het downloaden van MP3's, dan ken je ongetwijfeld de coole plugins van Winamp Visualizer nog wel! De fascinerende, kleurrijke en haast psychedelische beelden die jouw (van Napster gedownloade) MP3'tjes van nét even dat beetje extra cachet voorzagen, dát bedoelen we. Gaat er al een lichtje branden? 'MilkDrop' heette deze Winamp plugin, die in 2001 door techneut Ryan Geiss werd ontwikkeld.

MilkDrop leeft voort als 'ProjectMilkSyphon'

Geiss was zijn tijd ver vooruit en is dat ook altijd gebleven. In 2001 lukte het hem dus voor het eerst om - via assembleertaal - muziek te voorzien van hallucinogene, muziek-reactieve real-time animaties. Nog steeds ontwikkelt Geiss apps en visuals die er voor zorgen dat je muziek voorzien wordt van te gekke beelden, die continu in beweging zijn.

LEES OOK: Mixvibes komt met 'Remixvideo'

Lijkt het je wat, dit soort visualizers en nostalgische oldskool beelden in je VJ-set? Dan hebben we goed niduws, want MilkDrop bestaat nog steeds, onder de ietwat stoffige naam 'ProjectMilkSyphon'. Het stelt plugins beschikbaar voor Mac, Windows en Linux, iTunes en Winamp en nu zelfs ook voor mobiele versies voor Android en iOS. Hieronder vind je een voorbeeld van waar 'ProjectMilkSyphon' toe in staat is.

Verlang je ook terug naar dit soort nostalgische beelden bij je tracks of complete VJ-sets? Surf dan voor meer info en alle technische details gerust eens naar de site van Mac software company vidvox.com en bekijk de mogelijkheden. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws