Crates maakt het zoeken van muziek nog makkelijker

Ivo Mollemans | 14 februari 2017
gear

Als dj is het belangrijk om constant op de hoogte te zijn van de nieuwste muziek, maar natuurlijk moet je ook de nodige klassiekers en andere nummers kennen. Omdat het soms nogal lastig kan zijn de goede muziek te zoeken, laat staan om deze te vinden, is Crates in het leven geroepen. Deze service is gebouwd op de API van Beatport en gebruikt jouw eigen data om je betere tracks te laten zien.

Crates verbetert de fouten van Beatport

Een reden voor het ontwikkelen van Crates is de gigantische catalogus van Beatport die overweldigend kan zijn als je opzoek naar goede nummers. Er is zoveel keus, maar welke nummer gaan het nou echt goed doen in je set en welke zullen net buiten de boot vallen?

‘More and more music gets released on Beatport every day, but they haven’t focused on enough features that help DJs keep up. Shopping for music stopped being fun and became more like a chore. DJs weren’t digging for music as much because it took forever. Could we make it joyful?’

LEES OOK: Martin Garrix laat nieuwe muziek horen via Snapchat

De functies

Een van de functies die van pas komt bij het gebruik van Crates is de mogelijkheid om nummers die al eerder uitgebracht zijn grijs te maken waardoor je niet meer telkens hoeft na te gaan of het nou gaat om een nieuw nummer of een re-release.

Ook is het mogelijk om previews te zoeken via YouTube terwijl je Crates gebruikt. Een preview van 45 seconden zegt namelijk niet altijd veel en al helemaal niet als het een nummer van 8 minuten betreft. Door op ‘F’ te drukken kan je het nummer direct zoeken via YouTube zonder dat je zelf een extra tabblad hoeft te openen.

Ook kan je gepersonaliseerde feeds maken zodat je genres beter kan onderscheiden. Je kan hierbij artiesten en labels volgen zonder dat deze allemaal op een hoop worden gegooid en je dus nog steeds uren moet zoeken voordat je echt iets hebt gevonden. Al deze functies zijn er duidelijk op gericht om niet alleen tijd te besparen bij het zoeken naar goede, nieuwe muziek, maar bovenal om te zorgen dat je echt alleen tracks krijgt die goed bij jou als dj passen.

Aanbevolen voor jou:
De pareltjes van GOGO Jongerenreizen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws