Op deze 8 websites kan je als producer je muziek kwijt

Ivo Mollemans | 16 februari 2017
gear

Als beginnende producer die net zijn eerste nummer klaar heeft is het moeilijk om de aandacht te trekken van andere mensen. Het maakt daarbij niet uit of dit onbekende personen zijn op het internet of eigenaren van grote labels: je moet volgers vergaren om in de spotlight te komen. Velen kiezen ervoor om hun materiaal op SoundCloud te uploaden mede omdat dit het grootste platform is. Dat betekent echter niet dat dit het enige is en daarom deze lijst met 8 websites waar je als beginnend producer gebruik van kunt maken.

LEES OOK: Oude cd's na 25 jaar niet meer bruikbaar

De websites in kwestie

1: Audiomack

Wat deze site zo speciaal maakt is dat hij altijd up to date is. Grote websites laten veelal hits zien die al langere tijd bekend zijn, maar Audiomack wil juist ook de nieuwste nummers laten zien zodat deze niet uit de markt geconcurreerd worden door alle hits. Het maakt daarbij niet uit wat voor genre het is, zolang de kwaliteit maar goed is.

2: Bandcamp

Deze site zal bij velen al bekend zijn. Niet alleen maakt Bandcamp het mogelijk om je muziek te uploadden, maar mensen kunnen er ook voor kiezen om artiesten direct financieel te supporten.

3: Music Xray

Music Xray dient als brug tussen onbekende artiesten en grotere labels. Via Music Xray valt er makkelijk contact te leggen met labels en andere grote artiesten zonder dat daar tussenpersonen bij komen kijken. Hierdoor is het de muziek die spreekt en centraal staat en niet de commerciële doeleinden.

4: SoundCloud

SoundCloud kan gewoon niet ontbreken op deze lijst. Met miljoenen gebruikers en een database die overvol zit met muziek is het niet zo gek dat er zoveel mensen voor kiezen om hier hun muziek te uploaden. Het enige nadeel bij SoundCloud is wel dat remixen, bootlegs of dj sets vaak offline gehaald worden vanwege auteursrechten.

LEES OOK: Facebook begint muziekplatform

5: Vimeo

Via Vimeo is het mogelijk om al je creatieve ideeën met de wereld te delen op een eenvoudige wijze. Het bedraagt niet alleen muziek, maar ook video’s die je zelf maakt kunnen op dit platform worden geüpload en daardoor is Vimeo zeker het checken waard.

6: Yourlisten

Volgens de site zelf zijn zij ’s werelds eerste sociale muziek en audio platform. Het gebruik is gratis en naast het zijn van een muziekservice is het dus ook een sociaal media platform. Een vernieuwende combinatie die het contact tussen artiesten zeker kan bevorderen.

7: YouTube

Nog een website die gigantisch groot is, is YouTube. Het is onderdeel van Google en beschikt over een gigantische database van video’s en muziek. De site behoeft verder geen introductie aangezien iedereen er hoogstwaarschijnlijk wel bekend mee is.

8: Je eigen website

Tja, als artiest is het altijd handig om ook van goede marketing voorzien te zijn en een website helpt daarbij. Je hebt iets om aan mensen te laten zien en vaak wordt je meteen een stuk serieuzer genomen als je een website hebt. Het is een mogelijkheid om je eigen stijl, zowel muzikaal als visueel, meteen te laten zien op een en dezelfde plek. Het kost wat tijd om er eentje op te zetten, maar die tijd is het zeker waard.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws