Er komt eindelijk een nieuwe waveform editor voor Windows en Mac

Ivo Mollemans | 21 februari 2017
gear

De ontwikkelingen omtrent software blijven ongestoord doorgaan en de functies waarover verschillende soorten software beschikken blijven vermenigvuldigen. Toch is er ook een soort software die met de jaren een beetje in vergetelheid is geraakt en dat is de klassieke waveform editor. Veelal worden samples en andere audiobestanden bewerkt in Digital Audio Workstations, maar soms is het handig om even snel een programmatje te kunnen openen voor snelle aanpassingen.

ReSample Audio Editor

Daarom is er nu de ReSample Audio Editor uitgekomen. Hiermee kan je snel en makkelijk audiobestanden bewerken zodat deze te gebruiken zijn voor andere doeleinden. Het is een standalone programm, maar kan ook als plug-in gebruikt worden. Dit betekent dat je niet per se over een DAW hoeft te beschikken om er gebruik van te maken.

LEES OOK: Studio Amplify komt met nieuwe app om muziek te maken voor iOS

Vernieuwend concept

De interface ziet er modern en weldoordacht uit. Hierdoor nodigt het programma je uit om er gebruik van te maken en dat is meteen een goede eigenschap. ReSample is bruikbaar op zowel PC Als Mac en kan met zowel nieuwe als oude modellen worden gebruikt. Bijkomend voordeel bij de nieuwe MacBook Pro is dat je ook de Touch Bar kan gebruiken voor snelle bediening van het programma. ReSample beschikt over een hoop functies zoals de mogelijkheid om vocalen te verwijderen, noise reductie en dingen als een equalizer en compressor.

De verkoopprijs bedraagt 89 dollar en het is mogelijk om eerst een 25-daagse proefperiode aan te schaffen.

Volledige lijst van functies:


Sample rate/depth conversion
Amplitude
Fade
Compressor
Multiband Compressor
Equalizer
Engineering Filter
Chorus
Phaser
Delay
Simple Reverb
Reverb
Stereo Enhancer
Time and Pitch
Pitch Correction
Noise Reduction
De-Esser
Vocal Removal
Doppler Effect
Oscilloscope
Spectrum
Phase Scope
Loudness Meter

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws