Nederlander lanceert verticale draaitafel

Pieter Hiemstra | 28 februari 2017
gear

Peter Kolkman uit het Noord Hollandse Schagen heeft een verticale platenspeler ontwikkeld. Door donaties via crowdfunding haalde hij binnen 12 uur de benodigde 50 duizend euro op. De teller staat op dit moment zelfs bijna op 125 duizend euro. 

The Wheel

Bestaande platenspelers moet je horizontaal op een tafel zetten. Dat moet anders, dacht Peter Kolkman met zijn familiebedrijf Miniot. Hij wilde zijn platen op een elegante, originele manier (lees: verticaal) afspelen. Techniek moest naar de achtergrond verdwijnen. Die wens lijkt met 'The Wheel' te zijn gelukt. Zo is de naald en de cartridge netjes onder het afspeelplatform weggewerkt.

Wat overblijft is een sexy, minimalistische platenspeler die, zo claimt het bedrijf, door het ontwerp minder gevoelig is voor stof of schade aan de afspeelnaald. Nadeel is dat de arm met naald niet vervangbaar is door de afwerking. Wel zou het geluid door het ontwerp beter zijn dan andere spelers. Ondanks de verstopte techniek is de speler makkelijk te bedienen. Via een hendeltje in het midden regel je het volume, zet je hem aan/uit en wissel je van nummer. Verder is het mogelijk je koptelefoon, speakers of telefoon draadloos te verbinden met 'The Wheel' 

Miniot verwacht zijn eerste spelers in oktober te kunnen lanceren voor een prijs van 800 euro. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Kickstarter.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws