Deze modular video-synths maken muziek voor je ogen 

Mark Hofman | 5 maart 2017
gear

Sinds jaar en dag maken producers gebruik van modular-synthesizers en geef ze eens ongelijk. De tool wordt zeer hoog gewaardeerd en weet een goede kwaliteit te leveren. Daarnaast zijn de mogelijkheden eindeloos om een eigen unieke sound te maken. De synths verdwenen een tijdje, maar maken sinds vijf jaar een comeback. Echter doen ze dit wel op een hele andere manier dan we gewend zijn. Namelijk door middel van modular video-synths 

Deze modular video-synths maken muziek voor je ogen 

Muziek maken voor je ogen klinkt net zo bijzonder als filmpjes maken voor je oren, alleen kan het wel degelijk! Het Amerikaanse LZX Industries is marktleider op het gebied van videosynthesis, waardoor het voor artiesten mogelijk is om analoge videosignalen in psychedelic colorshapes te veranderen. Eindresultaat? Het ziet er pittig retro uit! 

Relatief gezien is de werking van videosynths best simpel. Een signaal begint met een video-input of met hetzelfde aantal voltage wat een audiosynth weet te besturen. Door het gebruik van 1/8 patch kabels wordt het voor de gebruiker mogelijk om deze voltage door verschillende modules weer te geven. Hierdoor bouw je zonder enige grote moeite je eigen visuele effecten. Door het gebruik van verschillende knoppen op de modules creeër je een video-output naar eigen zin. Deze kunnen dan weer bestaan in verschillende kleuren en vormen. 

Dit alles bij elkaar maakt een systeem wat de artiest tot op zekere hoogte beperkt en dat kan juist iets heel positiefs zien. Deze tool is goed te gebruiken voor producers die normaal gesproken de weg volledig kwijtraken in de ontelbare opties van digitale programma's. Zie het als een schilder die liever met rood, groen en blauw begint dan dat hij moet starten met het kleurenpalet van Photoshop. Het maakt het voor de producer een stuk makkelijker. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws