10 geweldige gratis sample packs voor producers 

Mark Hofman | 27 maart 2017
gear

Het zal misschien niet voor iedereen gelden, maar jij als beginnende producers zwemt nu eenmaal niet in het geld. Die ene wereldhit moet je immers nog maken en daarvoor heb je sounds nodig. Software, hardware en samplepacks kosten geld en daarom helpen we je graag een handje. In deze lijst delen tien gratis samplepacks die zonder enige twijfel de moeite waard zijn. 

#10 Legowelt's Yamaha DX Files 

In de grootste Legowelt pack ooit gemaakt zitten 322 samples van de Yamaha DX7. De pack bevat verschillende techno sounds, maar ook classic geluiden uit de 80's en 90's zijn volop vertegenwoordigd. 

#9 Mega Drum Machine Collection 

Opzoek naar een Drum machine pack? Dan zit je met de Mega Drum Machine Collection goed. Het kost je helemaal niks en het voorziet je van 150 oude, vintage, obscure, rare en moeilijk te vinden drummachines. 

#8 Game Boy Drum Kit 

Naast toffe sounds en lekkere drums, wil je uiteraard ook een unieke sound hebben. De Game Boy Drum Kit is hierbij wel een vereiste. De crunchy 8-bit sound van de Nintendo Game Boy is uniek en geeft je tracks een bijzondere twist mee. 

#7 Irrupt's Jam Sandwich Vol 1

Als je opzoek bent naar een vrij standaard sound, dan is de Jam's Sandwixch Vol 1. pack echt iets voor jou. Met 33 bassline loops, 60 melodic loops, 51 drum loops en 22 vocal hooks weet je binnen no time een keharde big room dance track in elkaar te zetten. 

#6 Buchla Music Easel drums 

Don Buchla's Music Easel synth wordt vandaag de dag nog steeds geprezen door muzikanten. Maar om er aan één te komen kan nog een lastige taak zijn. Deze pack weet met de abstracte alien drums een perfect alternatief te tonen. 

#5 Mike Huckaby's Groove Sample Pack 

Detroit veteraan Mike Huckaby heeft via Groove magazine een bijzondere sample pack vrijgegeven. De live percussie, opgenomen synths en sample vormen een unieke pack die bij elke producer bijna niet kan ontbreken. 

#4 Samplephonics Abstract Percussion 

Ben je opzoek naar een collectie aan abstracte percussie? Dan zit je met de pack van Samplephonics helemaal goed. Het is een collectie aan bijzondere percussies die je producties van een bijzonder tintje voorzien. Lekker voor elke producer die zijn grenzen wil verleggen. 

#3 Commodore 64 synthesizer sessions 

Als je fan bent van de Gameboy pack dan zal de Commodore 64 pack je ook zeker bevallen. Verschillende sounds van de legendarische spelcomputer zijn verwerkt in deze verzameling en zorgen ervoor dat je producties een nog uniekere sound krijgen dan je met de Gameboy pack al wist te creëren. 

#2 SampleRadar's free jazz club samples 

Fan van Jazz? Dan kun je met de jazz club pack van Sampleradar helemaal uit je plaat. Door middel van live basses, electric piano's en roestige drums weet je jouw dancetrack te voorzien van een vleugje jazz. En dat is toch wel erg lekker. 

#1 NASA space and shuttle samples 

Je track voorzien van space shuttle geluiden? Geen probleem met de NASA space and shuttlepack. Verschillende geluiden die afkomstig zijn van NASA komen in een pittige pack naar je computer toe. Downloaden die hap en je tracks voorzien van bijzondere sounds. Wat wil je nog meer? 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws