Deze cassettespeler past met gemak in je hand 

Mark Hofman | 4 mei 2017
gear

Met de komst van alle digitale snufjes en streamingservices worden analoge muziekitems steeds populairder. In de afgelopen jaren zagen we vinyl weer als een malle opkomen, maar dat geldt niet minder voor de cassettebandjes. De muziekdragers kwamen in 2016 weer helemaal terug en vliegen inmiddels over de toonbank. Voor bedrijven dus een mooi moment om nieuwe en innoverende spelers te produceren. En één bedrijf is dat bijzonder goed gelukt. 

Dit is de kleine Elbow 

Door de grote comeback van vinyl is het je misschien niet opgevallen, maar de verkoop van cassettebandjes is vorig jaar met 74 procent gestegen in vergelijking met het jaar daarvoor. In tegenstelling met vinyl is er voor de cassette nog niet echt een upgrade van walkmans en afspeelapparaten. Maar dat gat wordt opgevuld met de Elbow: een cassettespeler die met gemak in je hand past. 

The Elbow is een klein apparaatje welke 1 arm bevat om de cassette te laten draaien. Alleen dat gegeven is al uniek, aangezien voorheen elk system twee van deze armen nodig had. De snelheid waarop de tape wordt afgespeeld wordt bepaald door een sensor in de Elbow. Verder heeft het ding een headphonejack tot zijn beschikking waardoor je gewoon de muziek kan afluisteren via je headphones. Het enige verschil met een walkman is dat je nu de daadwerkelijk een cassette in je broekzak heb zitten in plaats van een hoes. 

Wil je meer leren over de Elbow en de ontwikkeling ervan? Dan kan je deze link checken

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws