Tracklib: de online winkel voor samples 

Mark Hofman | 6 mei 2017
gear

Tussen 1970 en 1980 begonnen producers oude producties te sampelen voor nieuwe muziek. Sindsdien is het een vast begrip geworden in het productiecircuit. Toch kan het gebruiken van samples aardig wat copyrightproblemen met zich meebrengen. Hiervoor is Tracklib in het leven geroepen: een online winkel voor het kopen van samples en de bijbehorende licenties. Megahandig dus! 

Online muziekwinkel voor Samples 

Tracklib is een online winkel dat is opgezet vanuit Zweden. Als één van de weinigen zag het hoe gek de markt van samples is. Op dit moment worden samples als een malle verkocht, maar het gebruiken van licenties gaat niet altijd goed. Wanneer je als beginnende artiest een sample gebruikte zonder toestemming van de artiest, kun je er flink in de problemen komen. En daar zit je uiteraard niet op te wachten. 

Het team van Tracklib zorgt ervoor dat het vinden van de juiste sample's plus lincenties een eitje wordt. Door een platform te creeëren met veel tracks helpt Tracklib artiesten. Als gebruiker is het een kwestie van het juiste nummer uitzoeken en de juiste licentie in handen te krijgen. 

Het kopen van een Sample kost ongeveer 2 euro, maar daar zit nog geen licentie bij. Wil je je aanmelden? Klik dan hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws