We onderwierpen de Pluggerz Earplugs aan een test

Shirley van der Bilt | 7 juni 2017
gear

Oordoppen: check?

Afgelopen zaterdag had ik weer een feestje. Voordat ik de deur uitging stond ik minutenlang voor de spiegel en controleerde ik of ik alles bij me had. Haar in de lak? Check. Vervoer? Check! Oorbescherming? Check! Normaal gesproken behoort dat niet tot mijn standaarduitrusting. Maar als reporter voor Partyscene kom ik regelmatig op feestjes waar de decibellen je om de oren vliegen. Lange tijd vertikte ik dergelijke doppen in mijn oren te steken. Maar tijdens een technofeestje betrapte ik mezelf vingers in mijn oren te steken omdat het geluid enorm hard stond.

Toen bedacht ik me dat het wel eens tijd werd gehoorbescherming aan te schaffen. Wijsheid komt met de jaren, zeggen ze dan. Ik kocht Uni-Fit Pluggerz-oordoppen en besloot ze aan een uitgebreide test te onderwerpen. 

Earplugs die blijven zetten

De struggle die ik altijd met gehoorbeschermers had, was dat deze nooit bleven zitten. Kennen jullie die gele schuimdoppen nog? Toen ik vroeger nog op een festival achter de bar werkte, waren deze altijd verplicht om in te doen. Maar na een uur was ik die (net als de rest) alweer ergens verloren om vervolgens zonder de doppen door te werken.

Maar de Pluggerz-oordoppen raak je niet snel kwijt, mits je ze op de juiste manier indoet natuurlijk. Ik vond de oordoppen prima zitten en ze vallen amper op. Zeker als je als meisje je haren los draagt, heeft niemand door dat je oordoppen draagt.

Muziekbeleving

Maar dan het belangrijkste: wat voor effect hebben de oordoppen op de muziekbeleving? Misschien wel de belangrijkste reden dat ik nooit oordoppen heb gedragen. Maar dit bleek positief uit te pakken! De oordoppen van Pluggerz zijn voorzien van een uniek filter en dat heb ik gemerkt. De muziek klonk hard en goed genoeg en ik kon nog steeds iedereen verstaan. 's Avonds lag ik zelfs zonder piep in mijn oren in bed. Dat bevestigde des te meer hoe belangrijk en effectief het is om gehoorbescherming te dragen. Ik neem voortaan mijn Pluggerz mee!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws