Met deze gratis extensie kan je geografisch geblokkeerde YouTube-video’s toch kijken

Ivo Mollemans | 4 december 2017
gear

Iedereen die YouTube gebruikt is wel eens tegen het probleem aangelopen dat de uploader de video niet beschikbaar heeft gemaakt in het land waar je je op dat moment bevindt. Vervelend, want je kan verschillende video’s dus niet kijken, maar er is een oplossing voor dit probleem. Geen gedoe met VPN, maar een simpel programmaatje voor Google Chrome.

Omzeil de restricties van YouTube

Het heet ‘F*ck YouTube’ en is een simpele extensie die je met weinig moeite geïnstalleerd kan krijgen. Voorheen was het nog wat makkelijker, maar Google moest ook dat zo nodig weer blokkeren. Als je onderstaande stappen volgt kan je er echter nog steeds gebruikt van maken.

LEES OOK: Zo zorgt Burning Man dat iedereen verloren spullen terugvindt

Om te beginnen moet je een ZIP-bestand downloaden via de GitHub-pagina van de ontwikkelaar. Dat doe je hier en vervolgens via ‘Clone or Download’ selecteer je ‘Download Zip’. Hierin bevindt zich een bestand met de naam ‘releases’ waarin zich weer een ander bestand onder de naam ‘release_0.0.0.3.’ bevindt. Deze dien je te unzippen op een goede locatie op je computer.

Als dat gedaan is moet je in Chrome naar chrome://extensions navigeren. Daar kan je ‘Load Unpacked Extensions’ selecteren. Ga naar de locatie waar je ‘release_0.0.0.3.’ hebt geïnstalleerd en selecteer het programma. Als het goed is gegaan zie je nu de ‘F*ck YouTube’ extensie aan je Chrome-browser toegevoegd en kan je vanaf nu alle video’s kijken waar je maar wil.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws