Neem je dj-set op met Pioneer’s DJM-REC-app voor iOS

Peter Güldenpfennig | 23 januari 2018
gear

Als dj wil je graag weten hoe je draait of wellicht je set uibreiden van de booth naar een breder publiek (lees: online). Dat is nu mogelijk met de DJM-REC-app van Pioneer.

Pioneer DJM-REC

Je kunt DJM-REC gebruiken wanneer je een DJM-mixer van Pioneer gebruikt. Je sluit je iPhone of iPad dan aan op de Send/Return-USB-poort op de mixer en kunt dan direct beginnen met het opnemen van je mix. De app controleert de piekbegrenzer in de mixer om clipping en verstoring te minimaliseren, dit hoef je dus niet handmatig te doen. Zo ben je verzekerd van een goed luisterbare mix. Opnames worden gemaakt in 16bit .WAV-formaat of .AAC-gecomprimeerde audio. 

Streamen en tracklisting

Leuk is dat de app ook ondersteuning biedt voor YouTube, Facebook Live, Periscope, Instagram en Snapchat, dus live streamen is geen probleem. Ook kun je je mix uploaden naar SoundCloud, MixCloud of Dropbox.

Het archiveren van je mix met bijbehorende tracklisting is ook geen probleem, want de app maakt automatisch time stamps aan op basis van fader-informatie van de mixer. Zo hoef je naderhand dus niet handmatig door je mix te scrollen. 

De app is nu verkrijgbaar in de App Store van Apple en is voor 30 dagen gratis te proberen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws