HD vinyl zou wel eens een ding kunnen worden dankzij deze Australische startup

Ivo Mollemans | 14 april 2018
gear

Audiofanaten hebben weer iets nieuws om naar uit te kijken. Er wordt namelijk gewerkt aan een nieuwe techniek om de kwaliteit van vinyl te verbeteren. De Australische startup Rebeat is bezig met het ontwikkelen van high definition vinyl en er is weer een flinke investering in het bedrijf gedaan.

De ontwikkeling van high definition vinyl

Er is 4,8 miljoen dollar bijgekomen om het project te realiseren en volgens de planning zal HD vinyl in de zomer van 2019 in de winkels komen. Deze nieuwe manier van vinyl produceren bestaat uit het analyseren doormiddel van 3D technieken in combinatie met laserinscriptie. Hierdoor wordt de muziek direct gebrand en daardoor gaat de kwaliteit omhoog. Daarnaast zou ook het volume omhoog kunnen en een langere speeltijd per plaat dan reguliere vinyl.

LEES OOK: Opvallend! IKEA gaat dj-gear maken

Ook niet onbelangrijk is het feit dat HD vinyl gewoon op oude platenspelers te gebruiken is dus er hoeft niks te veranderen aan de set-ups voor het afspelen van vinyl. Rebeat hoopt nu dat ze in juli een volledig laser systeem hebben en dan zo snel mogelijk kunnen beginnen met het produceren van test platen. Het doel is om in oktober de eerste platen te kunnen presenteren bij de Making Vinyl conference. Daarna zal het nog ongeveer acht maanden duren voordat het de winkels in kan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws