Smart Mix Player: BPM syncen zonder gezeik

Geert van der Klugt | 27 januari 2019
gear

smart mix player

De tijd waarin het aan elkaar rijgen van tempo en maat een zeldzame kunst was is voorbij. Tegenwoordig biedt vrijwel iedere controller de mogelijkheid om moeiteloos en vlot de BPM van een reeks nummers - ofwel het tempo - identiek te maken, om zodoende het ritme intact en dansbaar te houden. Leuk, zo'n era waarin iedere 10-jarige dj kan spelen; tenminste, iedere 10-jarige met een besteedbare 1000 duiten op de bank. Smart Mix Player brengt daar verandering in.

De Nederlandse Martin Verlaan ontwierp dit lichtgewichte staaltje software om het syncen, matchen en mixen van een afspeellijst kinderspel te maken - minus het verwachte prijskaartje.

LEES OOK: Dj tip: hoe je met maar 1 deck kan mixen

Laad doodsimpel een serie tracks in de player, bepaal het gewenste tempo en het programma doet de rest. Veranderingen in tempo betekenen veelal een verandering in toonhoogte. Zo werken geluidsgolven - en het rekken daarvan - nou eenmaal.

De uitdaging voor leveranciers van software en hardware met deze functionaliteit in gedachten is het maskeren van dit verschil; Smart Mix Player schijnt hierin, rekening houdend met het laagdrempelige tarief van een eenmalige 40 ekken. 

De demo is te proberen via www.smartmixplayer.com. Een kind kan de was doen. Jij kan een set maken. Waar wacht je op? 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws