Pioneer DJ lanceert nieuwe all-in-one XDJ-XZ controller

Ivo Mollemans | 14 november 2019
gear

De marktleider als het aankomt op dj gear is ongetwijfeld Pioneer. Bijna elke dj gebruikt de gear en bijna elke club en festival hebben de producten van Pioneer in hun standaard inboedel staan. De producten zijn over het algemeen erg prijzig, maar ook als je geen professioneel dj bent heeft Pioneer een ruim aanbod producten. De nieuwste toevoeging daarin is de nieuwe XDJ-XZ, een all-in-one dj controller.

Pioneer XDJ-XZ

Deze controller is het nieuwe vlaggenschip van de all-in-one controller die Pioneer aanbiedt en min of meer de opvolger van de XDJ-RX2. De controller beschikt over twee ingebouwde decks en een vierkanaals mixer waardoor het mogelijk is om ook externe cdj’s of andere apparatuur aan te sluiten. Daarnaast heeft de XDJ-XZ acht performance pads voor hot cue’s, loops en andere effecten. De mixer beschikt over zo’n beetje alles wat de DJM-900NXS2 ook te bieden heeft. De jog wheels zijn even groot als de jog wheels van CDJ-2000NXS2 decks.

LEES OOK: De Pioneer DDJ-200: een perfecte dj-controller om mee te beginnen

Naast de standaard equalizer per kanaal heeft de controller ook een equalizer voor de master output waardoor je ook in ruimtes met een slechtere akoestiek toch de maximale geluidskwaliteit kan behalen. Het is mogelijk om feedback voor de microfoon te verminderen, waardoor eventueel achtergrondgeluid niet wordt opgepikt en echo’s verminderd worden.

In het midden van de unit zit een 7-inch touchscreen waarop informatie over je tracks getoond wordt. Hierdoor is de controller ook zonder laptop te gebruikten. Er wordt echter wel gewerkt aan support voor Serato DJ Pro, maar dit zal pas in het begin van 2020 beschikbaar zijn. De controller kost €2.199,00 en is daarmee niet goedkoop, maar ook zeker niet duur gezien de functies ervan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws