Samsung gaat technologie voor vouwbaar glas ook aan andere bedrijven verkopen

Ivo Mollemans | 27 februari 2020
gear

Hoe groot een telefoon is hangt vaak af van hoe groot het scherm is. Een grote telefoon is vaak echter onhandig meenemen en dus wordt er door verschillende techgiganten gewerkt aan een opvouwbaar scherm.

Opvouwbaar glas van Samsung

Samsung lijkt het eerste bedrijf te zijn dat met een werkend opvouwbaar scherm gaat komen en omdat ze die technologie niet alleen voor zichzelf willen houden, kunnen andere bedrijven deze van hen gaan kopen. Er zijn nog geen potentiële kopers voor de technologie van Samsung, maar ze zijn ook niet het enige bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van vouwbare schermen.

LEES OOK: Apple werkt aan een nieuwe, goedkopere iPhone

De eerste telefoon waarbij Samsung de technologie wil gebruiken is de Galaxy Z Flip. Doordat het glas slechts 0.03mm dik is kan het gevouwen worden zonder te breken. Daarnaast zijn er verschillende technieken in de telefoon gebouwd om ook beschadigingen van stof en water te voorkomen. Eerder probeerde Samsung ook al de Galaxy Fold op de markt te brengen, maar vanwege veel problemen werd deze ook gauw genoeg weer van de markt gehaald.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws