Deze telefoonabonnementen kan je bij een smartphone krijgen!

Geert van der Klugt | 30 april 2020
gear

Voldoende water en voeding, aandacht en liefde, een dak boven je hoofd… en een smartphone. Jawel, onze mobiele vriend valt vandaag de dag als eerste levensbehoefte te beschouwen. Goed, het is mogelijk om een paar dagen zonder te kunnen. Maar maanden? De wereld is dusdanig digitaal dat zeer belangrijke zaken uitsluitend te regelen zijn met een smartphone. Denk daarbij aan toegang tot overheidsapps en programma’s waarop tweestapsverificatie ingeschakeld is. En net zoals water en brood, hoeft een smartphone je helemaal niet veel te kosten. Mits je weet waar je aan begint.

Er zijn verschrikkelijk veel verschillende telefoonabonnementen. Dat maakt kiezen lastig. Al helemaal wanneer je met een beperkt budget werkt en niet precies weet hoeveel je maandelijks belt en op het web surft. Door de verschillende soorten telefoonabonnementen in kaart te brengen, helpen we je op weg naar jouw droomabonnement.  

Telefoonabonnement met onbeperkt bellen

Sommigen sturen bij voorkeur een appje of spraakbericht. Anderen bellen liever op. En alhoewel bellen via het internet prima mogelijk is, is een netwerkverbinding geen garantie. In zeldzame gevallen geldt hetzelfde voor een mobiele verbinding. Toch is een mobiele verbinding doorgaans zekerder. Chat je liever niet en bel je graag met familie en vrienden? Dan biedt een abonnement met onbeperkte telefonie uitkomst.  

Telefoonabonnement met onbeperkt internet

Zoals eerder genoemd heb je vandaag de dag tal van manieren voor handen om te telefoneren via het internet. Ook muziek is met gemak te beluisteren via het internet, bijvoorbeeld met een streamingsdienst. Elk modern gemak heeft echter een keerzijde. Streamen kost data. Is de hoeveelheid data van jouw abonnement niet toereikend genoeg, dan kan dat je duur komen te staan. Heb je al de data in een beperkt abonnement verbruikt, dan krijg je de mogelijkheid om extra gigabytes aan te schaffen. Verbruik je een hoop, dan kom je bijna altijd goedkoper uit met een onbeperkt abonnement. Wel zo prettig voor liefhebbers van Netflix of Amazon Prime.

Alles onbeperkt: zowel bellen als internet!

Een abonnement dat van zowel onbeperkt internet als bellen voorziet neemt alle kopzorgen rondom verbruik weg. Verbruik je een hoop en bel je het liefst via het telefoonnetwerk, dan heb je onder combinatieabonnementen genoeg keuzes. Zo’n abonnement kost je vaak wat meer dan een beperkt abonnementen. Maar vraag je je vaak af of je wel of niet door de maand heen komt, dan is de prijs het dubbel en dwars waard.

Telefoonabonnementen van 6 verschillende providers

Niet alleen het aantal abonnementsvormen is divers. Nederland heeft een hoop providers. Elke provider biedt een ander assortiment. Abonnementen kunnen vergelijkbaar zijn, maar prijzen verschillen. Goedkope telefoonabonnementen zijn optimaal te vinden door verschillende providers te vergelijken.

  1. Bevraag allereerst de manier waarop jij jouw smartphone gebruikt.
  2. Aan de hand daarvan inventariseer je het nodige aantal belminuten en de hoeveelheid data.
  3. Deze abonnementsvorm zoek je niet bij één, maar meerdere providers op. Het mag geen verrassing heten, maar de prijsverschillen zijn groot.

Mobiele abonnementen met een looptijd van 1 jaar of 2 jaar

Zoek je een abonnement dat samengaat met een nieuwe smartphone, dan is het zaak om de meest voordelige looptijd te overwegen. Met een looptijd van één jaar betaal je de smartphone in één jaar af; met een looptijd van twee jaar in – welja – twee jaar. De totale som is hetzelfde, maar de hoeveelheid die je maandelijks betaalt verschilt. Heb je een potje gespaard en werk je? Kies dan voor een zo kort mogelijke looptijd. Hoe sneller je de telefoon afbetaalt, hoe beter. Ben je niet verzekerd en laat je de smartphone vallen, dan kan je zomaar maandenlang blijven betalen voor een kapot model. Is alles netjes afbetaalt, dan heb je de ruimte om een nieuw abonnement af te sluiten.

Geen smartphone nodig? Ga dan voor een abonnement zonder telefoon

Ben je tevreden met je huidige smartphone, dan valt er een hoop te besparen. Met een abonnement zonder telefoon gaan de kosten drastisch omlaag. Data kost bijzonder weinig in vergelijking met tien jaar terug. Voor belminuten geldt hetzelfde. De smartphone die je ooit ontving als onderdeel van een abonnement kan de looptijd van dat abonnement overleven. Die telefoon is vervolgens bruikbaar als basis voor een nieuw, veel goedkoper abonnement.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws