Google introduceert Pixel-smartphones in Nederland

Partyscene Redactie | 26 oktober 2022
gear

Google kondigt de officiële beschikbaarheid aan van de langverwachte Pixel 7 en Pixel 7 Pro in Nederland. Het is voor het eerst dat er Pixel-smartphones in ons land uitkomen. Ook de voordelige Pixel 6a, de Pixel Buds A-Series en de Pixel Buds Pro met Active Noise Cancellation zijn nu in Nederland te bestellen.

De telefoons en oordopjes werken perfect met elkaar samen en vormen het middelpunt van de alsmaar groeiende familie aan Made by Google-producten, zoals de Chromecasts met Google TV en de slimme speakers, schermen en camera’s van Google Nest. 

Pixel 7 en Pixel 7 Pro beschikken over de beste camera’s voor de mooiste foto’s en video’s, worden aangedreven door Google’s nieuwste en eigen Tensor G2-processor en draaien op Android 13. 

De Pixel-producten zijn vanaf nu te bestellen en liggen vanaf 13 oktober officieel in de winkels.

Design

De Pixel 7 en Pixel 7 Pro komen met een stijlvol en dun ontwerp. De aluminium behuizing van beide smartphones is gemaakt van 100% gerecycled materiaal en ligt zijdezacht in de hand. 

De Pixel 7 Pro heeft een 6,7-inch display met een gepolijst aluminium frame en is verkrijgbaar in de kleuren Sneeuw, Obsidiaan en Grijsgroen.

Met een scherm van 6,3-inch is de Pixel 7 bewust een fractie kleiner dan de Pixel 6. De telefoon is verkrijgbaar in de kleuren Sneeuw, Obsidiaan en een lentefris Citroengras. 

Nieuwe generatie Tensor G2-processor

Met de Tensor G2-processor heeft Google bijna elk belangrijk subsysteem in de chip verbeterd, waardoor de telefoons de complexe software en machine learning-algoritmes van Google feilloos aan kunnen. Bovendien is Tensor G2 een zuinige processor. Wie de extreme batterijbesparing inschakelt, kan tot 72 uur doen met één batterijlading. 

Later dit jaar zullen telefoongesprekken nog beter klinken, ongeacht waar de andere persoon aan de lijn vandaan belt, dankzij Clear Calling. Google's machine learning minimaliseert afleidende geluiden zoals wind en verkeer, terwijl de stem van de beller helderder klinkt.

Een nog betere camera

Wie Pixel zegt, zegt ook camera. Pixel 7 en Pixel 7 Pro beschikken over functies voor de beste fotografie-ervaring ooit. 

Super Res Zoom maakt scherpe beelden op afstand zonder kwaliteit te verliezen. Pixel 7 kan met Super Res Zoom tot 7x zoomen, Pixel 7 Pro kan dit maar liefst tot 30x. Met Macro Focus kan Pixel 7 Pro een voorwerp tot op drie centimeter afstand fotograferen en scherpstellen.

Toch een wazige foto? Maak de foto scherp met Photo Unblur, exclusief op Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Photo Unblur gebruikt machine learning om onscherpe foto’s te verbeteren, zelfs foto’s die niet met een Pixel-telefoon zijn gemaakt. 

Om een ongewenst object uit een foto te verwijderen gebruik je de alom geroemde Magic Eraser. Omcirkel in een foto een prullenbak, lantaarnpaal, groepen mensen of iets heel anders dat je perfecte compositie verpest en even later heeft Magic Eraser ze verwijderd alsof ze er nooit waren. 

Night Sight heeft bovendien slechts de helft van de normale belichting nodig om prachtige beelden bij weinig licht te schieten.   

Pixel maakt fotografie bovendien inclusiever. Real Tone zorgt ervoor dat mensen van kleur op een authentieke wijze worden geportretteerd dankzij algoritmen die zijn getraind op portretten van tienduizenden mensen met diverse huidtinten.

Ook beschikken de Pixel-telefoons over de Guided Frame, waarmee blinden en slechtzienden de perfecte selfie kunnen maken met een combinatie van audiobegeleiding, visuele animaties en haptische feedback.

De Pixel 7-telefoons beschikken over verbeterde videofuncties. Alle camera’s ondersteunen nu 4K met 60 fps. Video’s krijgen heldere kleuren en rijker contrast met 10-bit HDR en Cinematic Blur creëert prachtige scherptediepte in video’s, zoals dat al langer kon bij portretfoto’s.

Veilig met Pixel 7

Pixel 7 is de veiligste Pixel-smartphone tot nu toe. Persoonlijke informatie wordt uitstekend beschermd door Tensor G2 en de Titan M2-beveiligingschip. De Titan M2 maakt Pixel weerbaar tegen geavanceerde aanvallen. Later dit jaar krijgen gebruikers van Pixel 7 en Pixel 7 Pro zonder extra kosten de beschikking over de VPN van Google One, zodat online activiteiten worden beschermd, ongeacht welke app of webbrowser wordt gebruikt. 

De Pixel 7 en Pixel 7 Pro beschikken ook over Face Unlock, dankzij geavanceerde machine learning voor gezichtsherkenning. Met het gemak van Face Unlock en de veiligheid van vingerafdrukverificatie is het ontgrendelen van een Pixel nog nooit zo snel en eenvoudig geweest.

Google biedt met Pixel 7 en Pixel 7 Pro gegarandeerd vijf jaar aan beveiligingsupdates. 

Prijzen en beschikbaarheid 

Pixel 7 is verkrijgbaar vanaf 649 euro en Pixel 7 Pro is verkrijgbaar vanaf 899 euro. De voordelige Pixel 6a kost 459 euro. De Pixel Buds A-Series zijn er al voor 99 euro, terwijl de Pixel Buds Pro verkrijgbaar zijn voor 219 euro. 

De nieuwe Pixel-producten zijn te bestellen via T-Mobile, Belsimpel en de Google Store.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws