Donna Summer (63) overleden

SusanneW | 17 mei 2012
headlines


Donderdagochtend is de Queen Of Disco na een gevecht tegen kanker op slechts 63-jarige leeftijd overleden.

De Amerikaanse entertainmentsite TMZ meldt dat de Amerikaanse zangeres/ songwriter Donna Summer donderdagochtend in Florida (USA) is overleden, aan complicaties als gevolg van kanker. De discokoningin was niet alleen in haar muziekgenre een waar icoon, ook in de dancescene zijn de platen van de Amerikaanse een gretig sampleproduct.
 
Ze maakte in de jaren ’70 van de vorige eeuw furore met discotracks als ‘I Feel Love’, ‘Last Dance’, Love To Love You’  en 'Bad Girls'. Na een radiostilte van een aantal jaren, volgde in de jaren ’80 een revival met o.a. This Time en 'Don't Wanna Get Hurt' van producers Stock, Aitken en Waterman. Hoewel het grote succes in de loop van de jaren afnam, bleef ze tot zeer recent actief in de muziekwereld. Summer won in haar lange muziekcarrière maar liefst vijf Grammy Awards.
 
De opzwepende broeierige tracks, die voortkwamen uit haar samenwerking met elektronicapionier Giorgio Moroder en natuurlijk de bekende, vijftien minuten durende ‘I Feel Love’-remix van Patrick Cowley, waren baanbrekend in het discogenre en vormden de blauwdruk voor de ontwikkeling van de elektronische muziek. Daarom in memoriam: nog een laatste dans met de enige echte Queen Of Disco.*Update* Lees ook de post van Joost van Bellen op het Rauwblog.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws