Richie Hawtin wordt 'Twitter DJ'

SusanneW | 28 mei 2012
headlines


Op Sonar 2012 presenteert Hawtin een project waarbij alle tracks die hij draait automatisch op Twitter verschijnen.
 
Het is niet helemaal nieuw, dit idee van Hawtin. Een paar jaar geleden zagen we ook al eens een hele stroom tracktitels op zijn Twitterfeed verschijnen. Blijkbaar waren die eerste pogingen voor dit project nog niet helemaal naar zijn zin en moest er technisch nog één en ander aan verbeterd worden.


In samenwerking met M_nus-techneut Bryan McDale is ‘Twitter DJ’ nu wel klaar voor gebruik. Hawtin presenteert het project ’s middags voorafgaand aan zijn gig op Sonar By Night (Barcelona, 16 juni) en ’s avonds gaat het live. Het idee erachter: door iedere gedraaide track op Twitter te laten zien krijgt de dj een betere band met zijn publiek en zijn volgers. Ook helpt deze tool bij de betaling van auteursrechten voor gedraaide tracks.
 
In de afgelopen jaren kreeg Hawtin al felle kritiek op dit plan. Door alle gedraaide tracks tijdens een dj-set online te zetten, zou de romantiek en spanning van de set verpest worden. En verschillende dj’s gaven aan geen zin te hebben om hun geheime wapens en obscure edits in de openbaarheid te gooien. Dus de tijd zal leren of er nog meer ‘Twitter DJ’s’ in de dancescene verschijnen.
 
Website M_nus
Website Sonar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws