Rotterdamse popsector ten dode opgeschreven

marcel | 5 juni 2012
headlines


Rotterdamse Popsektor Nek Omgedraaid, kopt de voorkant van de programmafolder van juni van het Rotterdamse poppodium Rotown. Verder; 64% gekort, nog maar 1,7% van het cultuurbudget naar de popsector. De achterpagina is vormgegeven als rouwadvertentie.
 
Dick Pakkert, directeur van Rotown, dat al 25 jaar bestaat, ziet de toekomst van popsector in de Maasstad somber in. “Het is een landelijke tendens, maar in Rotterdam is de situatie wel heel kritiek met een korting van 64%,” zegt hij tegen 3voor12.


 
De popsector ia in de tweede stad van Nederland verkeren al jaren in zwaar weer. Na Waterfront, Watt (Nighttown), Heidegger en Exit, dreigen nu ook podia als Grounds, Worm, Popunie en Nieuwe Oogst om te vallen, vanwege verlaging of stopzetting van subsidies.  
 
“De popsector staat niet hoog op de prioriteitenlijst bij de politici,” vindt Pakkert. “Het is schrikbarend om te zien hoeveel geld er voor een jonge stad als Rotterdam naar opera, theater en andere kunsten gaat. Misschien moeten we maar met bakstenen de straat op.”
 
Rotown

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws