‘Geen subsidie voor ADE en 5 Days Off’

SusanneW | 16 juni 2012
headlines


Na het recente slechte financiële nieuws voor de popsector in Rotterdam zet nu ook de Amsterdamse Kunstraad het mes in subsidies voor diverse poppodia en organisaties in 020.
 

Als het aan de Amsterdamse Kunstraad ligt krijgt een aantal poppodia en organisaties in de hoofdstad het in de komende jaren financieel een stuk moeilijker. Dat is te lezen in het Amsterdamse Kunstenplan 2013-2016, dat vrijdagavond werd aangeboden aan de Amsterdamse wethouder van Kunst & Cultuur.
 
In het plan krijgen onder meer 5 Days Off, Appelsap en het Amsterdam Dance Event een negatief subsidieadvies. Over ADE zegt de Kunstraad dat het 'een commerciële activiteit is die door middel van sponsoring en recettes (extra) inkomsten moet kunnen vergaren’. Wel kan ADE misschien een beroep doen op projectsubsidies. Verder zet de raad vraagtekens bij de ‘artistieke kwaliteit en bedrijfsvoering’ van 5 Days Off en de nauwe banden van dat festival met Paradiso, De Melkweg en Mojo.
 
De Melkweg zelf moet ook rekening gaan houden met flink minder subsidie in de nieuwe plannen, net als o.a. het MC Theater, het Muziekgebouw aan ‘t IJ, De Schouwburg en De Kleine Komedie. De aanvragen van Het Bimhuis, Paradiso en Het Koninklijk Concertgebouw werden (grotendeels) wel gehonoreerd. De collega’s van 3voor12 hebben de bedragen hier op een rijtje gezet.
 
Of de adviezen voor deze voorgenomen kaalslag in de Amsterdamse cultuursector worden overgenomen, zal eind dit jaar door de gemeenteraad worden beslist.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws