Larry Heard stopt met draaien

marcel | 18 juni 2012
headlines

Levende houselegende Larry Heard (52), ook wel bekend als Mr. Fingers en nog bekender als maker van clubklassieker 'Can U Feel It', stopt met draaien. De Amerikaanse dj/producer heeft last van gehoorproblemen, vertelt hij aan Resident Advisor.
 
De in Chicago opgegroeide housepionier maakt medio jaren tachtig wereldwijd indruk als lid van de formatie Fingers Inc., samen met vocalisten Robert Owens en Ron Wilson. Hun debuutalbum Another Side in 1988, met dijenkletsers als ‘Can You Feel It’, ‘Washing Machine’ en ‘Bring Down the Walls’ is een van de allereerste housealbums ooit verschenen. In totaal verschijnen er drie albums en een best-off.
 
In de jaren negentig kreeg Larry Heard, die ook onder eigen naam en legio aliassen platen maakte, ongewenst het stempel dj opgedrukt, terwijl hij veel meer een producer is. Ondanks zijn slechte mixtechnieken, trad hij op voor volle zalen, waar hij de aanwezigen trakteerden op al het moois wat de (deep)housescene ons de afgelopen 25 jaar heeft gebracht. Daar komt nu een einde aan. Althans; Heard stopt met draaien, maar niet met produceren. “Ik blijf dansmuziek verspreiden. Alleen moeten andere dj’s het draaien.”
 
Can U Feel it?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws