Mixtape

Jesse | 19 juni 2012
headlines

De eerste 'user-generated' mixtape is een feit. De 'army of bastards' mixtape is gelanceerd door online community 'vatogonzalez.com'.

Online community Vatogonzalez.com tilt het begrip ‘user-generated content’ naar een hoger niveau door de presentatie van de eerste ‘user-generated’ mixtape. Bekende voorbeelden van online media die gebruikmaken van ‘user-generated content’ zijn bijvoorbeeld Wikipedia en YouTube. De ‘Army of Bastards’ mixtape, die werd gelanceerd als gratis download via de website van dj Vato Gonzalez, bestaat uitsluitend uit muzikale producties van leden van het online forum. Uit ruim honderd inzendingen heeft Gonzalez een selectie gemaakt en er een mixtape van gesmeed.

vato gonzalez

Vato Gonzalez over het tot stand komen van de mixtape: “Als eerste vind ik het fantastisch om te zien dat er zoveel talent binnen de Vatogonzalez.com community actief is. Zoveel dat ik één van de platen die ik binnen kreeg direct heb getekend op mijn eigen Crowd Control label. Dat is de mate waarin ik geloof in de kracht van deze groep producers, the Army of Bastards, die op mijn website zelf met dit initiatief zijn gekomen. Samen met deze helden heb ik het project op poten gezet en dat is direct ook de essentie van het hele verhaal. De huidige industrie kan op zichzelf staande producers uitbuiten en negeren, maar verenigd staan we sterk. Ooit zei een wijs iemand me dat je pas hulp krijgt vanaf de bovenlaag van de scene op het moment dat je ze niet meer nodig hebt, dus bij deze bewijzen we dat we vanaf productie tot aan distributie zelf kunnen. Het is een oproep aan alle producers, ongeacht welke stijl je maakt. Laat je niet uit het veld slaan als je gelooft in jezelf, je bent niet alleen in je strijd om boven het maaiveld uit te komen.”

Om de release van de mixtape extra kracht bij te zetten, heeft Vato Gonzalez zelf de titelsong geproduceerd, genaamd ‘Army of Bastards (Anthem)’, die vanaf 9 juli exclusief verkrijgbaar is via online shop Beatport.com en tevens als openingstrack van de mixtape te beluisteren is. En wat de dj betreft komt er zeker een tweede editie van de ‘Army of Bastards’ mixtape serie.

Check ook www.vatogonzalez.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws