Lockdown Festival

Jesse | 21 juni 2012
headlines

Op zondag 26 augustus vindt de eerste editie van het Lockdown Festival plaats op het karakteristieke en industriële NDSM terrein in Amsterdam-Noord.

Lockdown Festival is het eerste outdoor festival in Nederland dat haar pijlen volledig richt op dubstep en bass music en daarmee een brug slaat tussen het club- en festivalseizoen. Een aantal vooraanstaande namen die op het festival ten tonele zullen verschijnen zijn onder andere; Noisia, Digital Mystikz, TNGHT, Pearson Sound, Emalkay, Joker, Jackmaster, Cookie Monsta, Kryptic Minds, Funtcase, Distance, Youngsta, Loefah, Gomes, Cinnaman, Nicon, Presk en vele anderen. Ook zullen Amsterdamse organisaties Colors en King Shiloh Sound System beiden een eigen stage hosten tijdens de eerste editie het festival.

noisia

Het succesvolle maandelijkse UK bass feest in Amsterdam en Utrecht, Colors, zal ook een stage hosten en hebben hiervoor de crème de la crème van het moment weten te strikken. Zoals Lockdown op haar eerdere events al deed, wordt er veel aandacht gegeven aan de roots van dubstep. De grondleggers van het genre zoals Youngsta, Distance, Kryptic Minds en Silkie, die tevens zijn live debut zal maken in Nederland, zullen een eigen podium krijgen op het festival om hun diepe dubstep geluiden ten gehore te brengen. De eerste 1000 dagtickets kosten 29 euro voor de Early Birds. Daarna kosten tickets 34,50 euro.

De volledige line up:

- TNGHT (Hudson Mohawke & Lunice) - Noisia
- Digital Mystikz (Mala & Coki)
- Joker
- Mala
- Emalkay
- Pearson Sound
- Distance
- Jackmaster
- Loefah
- Cookie Monsta
- Funtcase
- Silkie (live)
- Kryptic Minds
- Youngsta
- Cinnaman
- King Shiloh Sound System - Nicon
- Gomes
- Presk (live)
- TMSV
- Bee Vee
- DBS
- DJ+
- Krafty MC
- Audio Culture
- Boston Strip
- Piro

Check ook www.lockdownfestival.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws