De TB-303 jubileum top 10

SusanneW | 26 juni 2012
headlines


Klinch viert op 29 juni het 30-jarig jubileum van de TB-303 synthesizer in De Melkweg. Een mooie gelegenheid om eens wat TB-303 classics van de plank te trekken voor een vadsige top 10.
 

De Roland Corporation startte de productie van de TB-303 in 1982 en haalde ‘m in 1984 alweer uit de handel. De ‘Transitorized Bass’-synth klonk namelijk totaal niet als een bas, flopte enorm en verdween snel naar de uitverkoopbak. Goed nieuws voor een aantal pioniers in de elektronische muziek, die het zilvergrijze apparaatje waarop je alleen korte loops kon maken ontdekten. En er de legendarische acid house mee creëerden.
 
Om te vieren dat de TB-303 dertig jaar deel uit maakt van de dance, wijdt Klinch op vrijdag 29 juni (ah jammer, net niet de 30e…) een hele avond aan de beroemde synth in De Melkweg. En natuurlijk mogen het 030303-team en Miss Djax niet ontbreken op het affiche. Net als ACID P303WER, het gelegenheidsduo dat Cosmic Force & DJ Maze speciaal voor dit jubileumjaar in het leven riepen.
 
Een mooie gelegenheid om eens wat mooie vintage plaatjes met de TB-303 van de plank te trekken. Hier is onze top 10:
 
A Guy Called Gerald- ‘Voodoo Ray’


 
Choice- ‘Acid Eiffel’

 
MD III- ‘Personal Problem’


Bam Bam- ‘Where’s your child’


Phuture – ‘Acid Tracks’


K Alexi- ‘Vertigo’


Hardfloor – ‘Acperience 1’


Robotman – ‘Do Da Doo’ (Plastikman's Acid House Remix)


UR- ‘Final Frontier’

 
Public Energy – ‘Three O' Three’


Zijn we jouw favoriete track met de TB-303 vergeten? Zet 'm dan hieronder in de comments (en nee, niet ‘Higher Stater Of Consciousness’, want dat is geen TB-303!).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws