Nieuw album van John Tejada in september

SusanneW | 1 juli 2012
headlines


Voor zijn tiende studio-album ‘The Predicting Machine’ keert John Tejada terug naar het label Kompakt. Als het gaat om een producer met zo veel dansvloerkrakers op zijn naam, durven wij wel vast te voorspellen dat het weer een dik album gaat worden.
 
Al bijna twintig jaar lang baant dj/ producer John Tejada zich moeiteloos een weg tussen de verschillende dancegenres door, met zijn kenmerkende fusie van tech house, minimal en Detroit techno. Hoewel vooral zijn uptempo, 4-to-the-floor tracks hits worden omdat ze wereldwijd over de dansvloeren zweven, experimenteert hij er op zijn albums regelmatig op los.
 
Dat pad blijft hij volgen op dit nieuwe studio-album, met naast funky dansbare tunes ook een aantal beatloze synthtracks en zelfs wat electro. Zelf zegt hij hierover: "I dug deeper on the modular side, trying out many new things which inspired a lot of the songs. This felt like it had a direct purpose. I think that freed me a bit creatively”. The Predicting Machine komt op 10 september uit op Kompakt en is na ‘Parabolas’ Tejada's tweede album op dit label. Tot die tijd houden we onszelf maar even zoet met een wat ouder pareltje van de Amerikaan.
 


Tracklist ‘The Predicting Machine’:
01. Orbiter
02. A Familiar Mood
03. An Ounce of Perception
04. Winter Skies
05. Radio Channel
06. The Function and the Form
07. Stabilizer
08. Glaringly Happy
09. Horizon to Horizon
10. When All Around is Madness

Facebook John Tejada

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws