Voltallige Body & Soul-formatie naar Nederland

marcel | 11 juli 2012
headlines
Het is nog nooit voorgekomen dat het legendarische housetrio Francois Kevorkian, Joe Claussell en Danny Krivit gezamenlijk in een Nederlandse club draaien. De jongens van Dekmantel brengen daar tijdens het Amsterdam Dance Event verandering in.

 
Al vijftien jaar is het clubconcept Body & Soul een begrip in de New-Yorkse - en inmiddels mondiale - housescene. Ontstaan in de Vinyl Club in the Big Apple, heeft deze zondagparty een trendsettende rol gespeeld. De deuren gingen al open om 16:00 uur en travestieten, gays, hetero’s, blank en zwart dansten gezamenlijk op de door disco, jazz en afrobeat  geïnfecteerde houseplaten van het gouden dj-trio Francois Kevorkian, Joe Claussell en Danny Krivit.


 
Na sluiting van de club (door diverse schietincidenten en drugsgerelateerde problemen), besloot het dj-trio, in samenwerking met Body & Soul-bedenker John Davis, om op verschillende plekken te draaien. Eerst in New-York, maar al snel werd het clubconcept, waarvan ook enkele compilaties op cd en vinyl zijn uitgebracht, overgevlogen naar clubs wereldwijd. Nog nooit stond het trio gezamenlijk in Nederland, maar op zaterdag 20 oktober dienen alle true house heads naar het MC Theater te komen.

Hoe dit nu allemaal klinkt? Check DEZE Body & Soul dj-set van de drie heren op Redbull Music Academy Radio. 
 
Dekmantel ADE Body & Soul
Saturday 20 October @ MC Theater, Amsterdam
ticket info: to be announced
Line up: Francois K, Joaquin Claussell, Danny Krivit, Ariel (lights)

Body & Soul 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws