Boek 25 jaar dance

Jesse | 17 juli 2012
headlines

Volgend jaar bestaat dance 25 jaar in Nederland. Een aantal muziekjournalisten maakte een boek over deze bewogen periode: Mary Go Wild – 25 jaar dance in Nederland.

Aan het einde van de zomer van 1988 kreeg housemuziek voet aan de grond in ons land. Door een aantal koppige Amsterdammers, een stel gedreven Engelsen en een stad die er helemaal klaar voor was, ging dance in Nederland met een knal van start. Inmiddels is de Nederlandse dancescene groter dan ooit. Miljoenen mensen dansen iederweekend in clubs, hallen, oude fabrieken, bezemkasten en zomerse festivals. Daarbij is dance hét muzikale exportproduct.

Om de mijlpaal uitgebreid te vieren verschijnt volgend jaar het boek Mary Go Wild – 25 jaar Dance in Nederland. Een team van prominente muziekjournalisten en ingewijden levert een bijdrage, van Gert van Veen tot o.a. Job de Wit, Joost van Bellen, Sander Kerkhof, Atze de Vrieze, Alfred Bos, Arne van Terphoven, René Passet en Nico van der Plas.

Ontwerpbureau Maslow, bekend van de vormgeving van onder meer het Amsterdam Dance Event, neemt het design voor zijn rekening. Het boek verschijnt in drie verschillende vormen: een superdeluxe limited-edition, een fullcolour koffietafelboek en een paperback. Naast de boekuitgaven wordt er gewerkt aan een documentaire, een expo en een compilatiealbum. Mary Go Wild wordt exclusief gepresenteerd op het Amsterdam Dance Event 2013.

Check ook www.dance25.nl.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws