Expositie Underworld-zanger Karl Hyde

marcel | 20 juli 2012
headlines
Underworld-zanger Karl Hyde exposeert, as we speak, een aantal van zijn schilderijen in de Bernard Jacobson Gallery te Londen. Tot 10 augustus kun je er genieten van zijn bijzondere expressionistische kunst, met een knipoog naar de Japanse kalligrafie.

 
Het is niet de eerste keer dat de Britse producer/zanger zijn werk laat zien aan een groot publiek. Dat deed hij al eerder in Japanse musea. Hyde heeft ook altijd een groot aandeel gehad in de totstandkoming van de bijzondere videoclips van Underworld, dus zijn schilderhobby komt niet helemaal uit de lucht vallen.
 
Karl Hyde, die in 1978 afstudeerde van de Kunstacademie in Cardiff, met als specialismen ‘video, installation & performance art’, vertelt over de totstandkoming van deze expositie, getiteld 'What's Going on in Your Head When You're Dancing?' op een cryptische manier, als alleen hij dat kan …
 
“When a translator was relating my answers to interviewers, I put a pencil and a piece of paper in my hands, and what started to come out was the same marks I saw in my head while I was dancing with the group onstage. So I thought, 'Well, this is curious,' and I just kept going on with it, really; developing it from there and working with pieces of all sizes.”
 
Meer info over Hyde's expositie 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws