The Flexican hardhandig ingerekend door politie

SusanneW | 29 juli 2012
headlines


Na afloop van zijn gig op Sneakerz in Eindhoven, is de Amsterdamse dj zaterdagnacht rond half twee met veel machtsvertoon gearresteerd door de politie. De lezingen over het voorval lopen uiteen.
 

De politie Eindhoven meldt dat zij gehinderd werden, terwijl ze zaterdagnacht met een aantal politiewagens op weg waren naar een melding in de omgeving van het Stadhuisplein in Eindhoven, waar Sneakerz plaatsvond.

The Flexican (Thomás Goethals), die in de omgeving van het plein liep na zijn gig, zou niet op tijd aan de kant gegaan zijn en een klap op een politiewagen hebben gegeven. Toen de agenten hem vervolgens aan wilden houden voor baldadigheid, heeft hij zich verzet tegen de arrestatie. Omstanders gingen zich met het incident bemoeien, waarop de politie versterking heeft ingeroepen van eenheden met honden en paarden. ‘Er was geen sprake van excessief geweld’, aldus de Eindhovense politie.
 
En toevallige getuige uit Geldrop geeft een andere lezing van het verhaal. Eén van de agenten zou flink gas hebben gegeven, op het moment dat de voetgangers in het gebied niet snel genoeg ruimte maakten voor de politiewagens. The Flexican zou daarop ‘met lichaamsbewegingen zijn ongenoegen kenbaar hebben gemaakt, waarop één van de agenten uit de auto sprong, hem met een gummiknuppel sloeg en naar de keel vloog’.
 
Rapper Yousef Gnaoui a.k.a. Sef, die naast The Flexican liep, vertelt dat The Flexican geen klap heeft gegeven op een politiewagen, maar dat hij wel kwaad was omdat één van de wagens over zijn voet was gereden. Sef geeft aan dat de voetgangers niet konden weten dat de politie op weg was naar een melding, omdat er geen sirenes en zwaailichten werden gebruikt. Hij zou zelf ook klappen hebben gekregen en werd, toen hij later verhaal ging halen op het politiebureau, opnieuw hardhandig naar buiten gewerkt. 'Ik ga hier echt een heel groot probleem van maken', liet hij via Twitter weten. Hij roept andere getuigen op om zich te melden (@YousefGnaoui).
 
Bij de collega’s van 3voor12 lees je meer over dit voorval. De getuige uit Geldrop maakte onderstaand filmpje van het geduw en getrek bij de arrestatie, waar blijkbaar vijf agenten voor nodig waren.

*Update* Lees hier de verklaring van het management van The Flexican.

*Update 2* De politie Eindhoven heeft inmiddels een aanvullende verklaring gegeven aan het AD, waarin wordt gemeld dat The Flexican 'een agent mishandelde en met de dood bedreigd heeft'. Hij zit nog steeds vast.

*Update 3* Reactie van advocaat Yehudi Moszkowicz bij AT5, over de verwondingen die The Flexican heeft opgelopen tijdens de arrestatie: 'hij is echt bont en blauw'. Ook liet Moszkowicz via Twitter weten dat zijn cliënt op korte termijn vrijkomt.

*Update 4* Omroep Brabant toont foto's van de blauwe plekken van de dj en meldt dat hij inmiddels weer op vrije voeten is.

*Update 5* Via het advocatenkantoor van The Flexican wordt gemeld dat hij aangifte van mishandeling tegen de politie zal doen. Verder heeft hij een Spaanse gig die voor vanavond gepland stond moeten afzeggen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws