Album van de week: Brownswood Bubblers Eight

marcel | 31 juli 2012
headlines
Intro:
Gilles Peterson presenteert dertien talenten binnen uiteenlopende muziekgenres die uitkomen op zijn Brownswood-label, en allemaal zijn ontdekt door de Britse, eclectische radio-dj. Nou ja, allemaal?
 
Genre: hiphop, soul, funk, latin, jazz, pop, folk.
 
Bijzonderheden: Zou Gilles Peterson een muziekscout in dienst hebben? Zo’n type als de legendarische voetbalscout Piet de Visser, die tegenwoordig onder contract van de Engelse topclub Chelsea talentvolle voetballertjes van de straten van Rio de Janeiro plukt? In dit geval een afgevaardigde van het Brownswood-label, die oefenruimtes, muziekcafés en zangwedstrijden afstruint, op zoek naar talent?
Op de nieuwe Brownswood Bubblers zijn in ieder geval dertien groeibriljantjes gecompileerd. Artiesten die binnen een paar jaar uit kunnen groeien tot megasterren en verkocht kunnen worden aan grote clubs - aan de Universal’s en de Sony/BMG’s. Want die dromerige, fluweelzachte vocalen van Kathryn Bint halen gemakkelijk het niveau van Lamb-zangeres Louise Rhodes. En de nu-jazz van Leroy Thomas past prima in het voorprogramma van Jose James. Def Sound wordt misschien wel de nieuwe De La Soul. En wat lijkt de souljazzstem van Rainy Milo op die van Adele? Je zou meteen geloven dat het een pseudoniem is van de Britse zangeres. Wat te denken van afsluiter 2morrows Victory. Die sound sluit naadloos aan op het geluid van onze eigen hiphopheld Pete Philly.
2morrow’s Victory; de naam zegt het al. De achtste editie van Brownswood Bubblers staat vol goeie shit, afkomstige van de sterren van morgen. Alleen; wie is toch die scout?  
 
Luistermoment: in je discman tijdens die adembenemende trip in de Noorse hooglanden.  
 
Beste track: de opener met zangeres Kathryn Bint is meteen een schot in de roos; luister maar ... 


 
Luister ook eens naar: de zeven overige delen van de Brownswood Bubblers-serie. Krijg je geen spijt van.
 
Oordeel: 8,5
 
Brownswood Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws