Daniel Zuur wint Vinylized 2012

Jesse | 7 augustus 2012
headlines

Daniel Zuur is de winnaar van de dance-producers competitie Vinylized 2012. De Amsterdamse producer wist de jury en het publiek te charmeren met zijn track 'Look Up'.

De jury vond dat de track erg goed in elkaar stak en de productie van hoog niveau was. De sound van de track is van nu en origineel, aldus de jury: 'een originele inzending en Daniel verdient absoluut een pluim voor zijn gedurfde sound. Vinylized werd dit jaar voor de achtste keer georganiseerd door GRAP, organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. De competitie kende winnaars en deelnemers als Arjuna Schiks, Sebastien Lintz, Sebastian Sleebos, Quentin van Honk en Phonic Funk. Vinylized wordt georganseerd om dance producers een kans te geven zich te presenteren aan industrie, pers en publiek.

daniel zuur

Daniel Zuur wint een 'startpakket' aan prijzen. Zo wordt zijn track met remixes gemixt en gemasterd bij SAE Institute en daarna uitgebracht op 12 inch vinyl en via de bekende portals als Beatport en iTunes. Daarbovenop krijgt Zuur een jaar lang studio-uren met engineer bij de SAE en een pakket met producersgear als een midi-controller, tas en koptelefoon. Ook onderdeel van het prijzenpakket: diverse showcases. De eerste is donderdag 30 augustus in Club Stereo in Amsterdam. De release van de 12 inch is tijdens het Vinylized panel op ADE Next op zaterdag 20 oktober.

De jury bestaat dit jaar uit Michel de Hey, Terry Toner (Electronation), Juan Sanchez, Funkerman, Irfan Er (Top Billin'), Sandeep, Edwin Diergaarde (Ministry of Beats), Sasja Kooistra (de Volkskrant), Marnix Bal (Loveland), Tom van Wijk (AIR), Martijn Mischgofsky (Misc Agency), Estroe, Maarten van 't Veld (Stealth Records), Rakesh Sharma (Anna Agency), Claire van der Hall (Claire PR), Mason en Rogier van Twuijver (Epiqurus).

Meer info op www.vinylized.net.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws