Metro54 Festival

Jesse | 14 augustus 2012
headlines

Metro54 Festival is terug van weggeweest. Op 1 september vindt de tweede en twee keer zo goed gevulde editie van het mash-up festival plaats in het Amsterdamse ArenaPark.

In 2012 haalt Metro54 nieuwe sounds en beeldende kunst uit jongerencultuur naar Amsterdam: een legpuzzel die altijd past met stukjes Lissabon, Luanda, London, Kingston, Johannesburg en Amsterdam Zuidoost. Dit jaar staan de meltingpots van Londen en Lissabon in de spotlights. Beide steden zijn trendsetters op het gebied van muziek en beeldende kunst en hebben levendige fashion- en dansscenes. Er zijn optredens en performances van zo'n 150 artiesten die elkaar op het podium gaan tegenkomen en buiten hun eigen comfortzone treden.

castro

Op het programma staat de mannen van Boy Better Know feat. Skepta, JME & DJ Maximillion met hun eerste show in Nederland. Maar ook de onstuitbare Lady Leshurr, het duo 14th met old school dance en rave met 90's UK garage beats en DJ/producer LV. Robbo Ranx, de grondlegger en ambassadeur van Dancehall UK, is de speciale gast van DJ WaxFiend (22tracks) en Jamrock Extravaganza.

Kuduro Lisbon introduceert de onbekende wereld van de opzwepende, energieke muziek- en dansstijl uit Angola: kuduro. Behalve stevige Afrikaanse percussie samples en Amerikaanse en Europese beats, bevat de stijl elementen van punk en deep house. DJ/producer Marfox maakt zijn eigen brew: de Angolese ritmes raken onder zijn knoppen vermengd met techno. Maar er is ook beeldende kunst met kuduro als inspiratie. Metro54 nodigt de Angolese dichter, performance-videokunstenaar en filmmaker Nastio Mosquito (Sao Paulo Biennal, Manifesta 8 en Savvy Contemporary Berlin) uit om een installatie te creëren die geïnspireerd is op de sounds van de kudurobeweging in Lissabon. En zo is er nog veel meer.

Meer info ook op www.metro54.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws