Discovery Festival

Jesse | 25 september 2012
headlines

Eén festival, één nacht, drie steden: op vrijdag 28 september staat Discovery Festival in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Dit vooruitstrevende nachtfestival draait om de kick die je krijgt als je nieuwe dingen ontdekt. Nieuwe wetenschap, nieuwe kunst, nieuwe muziek; Discovery Festival betreedt spannende wegen en smeedt unieke dwarsverbanden. Met drie keer een programmering vol experimenten, optredens en kunstwerken die jou omver doen blazen, op nieuwe ideeën brengen, of op je zijn minst achter je oren laten krabben.

Discovery Festival Amsterdam | 21.00 - 4.00 uur | NEMO, vlakbij cs
In Amsterdam kan het publiek deelnemen aan doe-het-zelf-wetenschap en citizen science projecten, oftewel het bedenken of maken van iets zonder de hulp van experts. In het lab leven creëren, deelnemen aan het leugenexperiment, met hi-speed camera's psychedelische films van insecten maken voor de wetenschap, zelf zoeken naar onontdekte objecten in het heelal die uiteraard vernoemd worden naar de vinder – het kan allemaal. Het dak van NEMO wordt omgetoverd tot een dampende club met een avontuurlijke en dansbare programmering, met optredens van The Silhouettes, een live set van de funky Fransman Onra, Palmbomen en El Mira.

Discovery Festival Eindhoven | 20.00-5.00 uur | Klokgebouw, Strijp-S
In Eindhoven worden de grenzen van het lichaam opgezocht: kan technologie de mens overnemen? Jalila Essaidi van BioArt Laboratories en professor Carlijn Bouten van de TU/e vragen zich in een experiment af of we leven kunnen componeren met behulp van muziek? Dj Jameszoo componeerde speciaal voor dit experiment muziek die, vertaalt in laserstralen, wordt afgevuurd op cellen. Muzikale allesvreters worden blij van Eindhovens eigenzinnige dancecollectief Broke: op de platenspeler liggen funk, deephouse en hiphop. Begonnen in de Eindhovense techno-scene, is de muziek van de nu Washington wonende Martyn te herkennen aan Detroit-techno en Chicago-house.

Discovery Festival Rotterdam | 18:00 - 03:00 uur | Museumpark en Onderwijscentrum Erasmus MC
Het programma voor Rotterdam staat in het teken van 2012 and beyond: het laat zien waar we nu staan - en vooral waar we naar toe gaan. Start je avond door te testen of je visueel of auditief bent ingesteld. Met de uitslag in handen volg je een speciale route door het festival. Laat in het spiksplinternieuwe Onderwijscentrum van het Erasmus MC jouw DNA isoleren om mee te nemen naar huis. Onderzoekers Gerard Wagemaker en Guido Jenster bewijzen dat DNA-onderzoek ziektes kan helpen voorkomen. Volg de workshop 'Hoe word je hoogleraar' of leer van bijna-Time Man of the Year Ron Fouchier over de overdracht van het dodelijke vogelgriepvirus en het leven als wetenschappelijke popster.

Kijk voor meer info en kaarten op www.discoveryfestival.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws