Das Holländische Oktoberfest

frank | 12 september 2012
headlines



Onvervalste Schlagers, Bier Mädchen in originele Dirndl pakjes, jongens in Lederhosen, braadworsten en vooral heel veel pullen gevuld met bier. Dit zijn slechts een aantal ingrediënten die je zaterdag 22 september in Haarlem kan verwachten want vanaf ‘s middags vier uur is De Lichtfabriek het decor voor Das Holländische Oktoberfest. Naar recept van de jaarlijks in München georganiseerde, traditionele Oktoberfesten, wordt Het Oliehuis omgetoverd tot een ware feesthal. Zowel in programmering, aankleding als catering pakt de Lichtfabriek groots uit.
 
De muzikale invulling ligt in handen van het Disco Bingo DJ Team. Met een speciaal voor deze gelegenheid gecreëerde Duitse versie, wordt de bezoeker getrakteerd op de fijnste Schlagers en feestnummers met bijpassend entertainment. Wie beter dan DJ Flexmeister F & Rooie Hond weten het publiek tijdens een volksfeest in rep en roer te brengen en met dit thema zijn ze helemaal in hun element. Zeker wanneer het op het spelen van spelletjes aankomt. Disco Bingo moet je meegemaakt hebben.
 
Natuurlijk is een Oktoberfest zonder live optredens geen Oktoberfest. Tussendoor komt niemand minder dan Zanger Rinus een 30 minuten durend optreden verzorgen. Rinus heeft heel wat Nederlandse harten doen veroveren met de knaller van een hit: ‘Met Ramona op de scooter’, een ode aan zijn gelijknamige geliefde vriendin. Maar zijn echte doorbraak kwam natuurlijk met zijn allereerste hitsingel: Hey Marloes. Een unieke kans nu om Rinus ‘live’ te horen optreden, pakken dus!
 
Maar dit is nog niet alles. De organisatie heeft nog een heel speciaal optreden in petto. Wie hierachter wil komen, zal toch zelf een bezoek aan de Lichtfabriek moeten brengen, maar om alvast een tipje van de sluier op te lichten, kan alvast verklapt worden dat deze heer niet uit Nederland afkomstig is.
 
Volgens goed Beiers gebruik worden er in de Biergarten verse braadworsten en schnitzels bereid en wordt het bier in pullen geserveerd door ‘Bier Mädchen’ in originele Dirndl pakjes. Tevens zal het Jägermeister promotieteam je voorzien van heerlijke ‘Schnaps’. Durf zelf ook je Lederhose of Dirndl aan te trekken want de best geklede gast wacht een zeer interessante prijs. De organisatie roept eigenlijk iedereen op om zich aan het thema te houden. Verplichten doen we het niet natuurlijk, maar het komt de feestvreugde wel ten goede.  
Vanzelfsprekend zal Het Oliehuis worden ingericht met de nodige biertafels. Per tien personen kan een eigen tafel gereserveerd worden voor de prijs van slechts € 125,-. Er zijn maar een beperkt aantal tafels beschikbaar dus boek deze snel voordat ze uitverkocht zijn. Natuurlijk is het mogelijk om voor € 15,- een los ticket te bestellen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de online ticketshop op de website van de Lichtfabriek en via facebook 

Das Holländische Oktoberfest
Zaterdag 22 septemeber
De Lichtfabriek Haarlem
Aanvang:16:00 uur
Einde: 23:30 uur
Tafel voor 10 personen € 125,- ex presale fee
Los ticket € 15,- ex presale fee
www.lichtfabriek.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws